Granat eksploderer i Eshkol, ingen våpenhvile med Hamas

En granat fra en bombekaster landet og eksploderte i en ubebodd område i Eshkol-regionen i dag morges. Granaten forårsaket ingen skade. Men den var likevel et brudd på den kortvarige stillheten de siste timene.

Etter at terrorister fra Gaza sendte mer enn 80 missiler mot Israel i går, noe som medførte at fem personer ble skadd, har det nå vært stille i 10 timer, før denne granaten brøt den ensidig erklærte «våpenhvilen.»

Det var egypterne som meldte om at de hadde fremforhandlet en slik «våpenhvile.»

Men israelske myndigheter ved Amos Gilad, en av forsvarsminister Ehud Baraks nærmeste medarbeidere, sier at Israel ikke har inngått noen slags avtale med Hamas.

«Det er ingen våpenhvile. Det er ikke, og det vil aldri bli noe slags avtale med Hamas. Det er en morderisk organisasjon. Det eneste som er skjedd er at det har blitt gjort anstrengelser for å få fred for disse rakettene,» sa Gilad.

En talsmann for Hamas, Fawzi Barhoun, sa i dag morges at raketter mot Israel er en «naturlig respons mot okkupasjonsforbrytelsene,» og sa at bevæpnede styrker i Gaza vil reagere med «større styrke» i fremtiden.

Israelske myndigheter har sagt at det vil bli kraftige militæraksjoner mot terroristene dersom rakettregnet ikke stanser.

Israels FN-ambassadør Ron Prosor, skrev til Sikkerhetsrådet og advarte medlemmene om at dersom de ikke fordømte rakettangrepene, «ville det få tragiske konsekvenser,» fordi Hamas og andre militante vil tolke stillheten som «grønt lys for terror og provokasjon.»

Times of Israel

Krysspostet fra SMA

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Islam, Midtøsten, Nytt, Terrorisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.