Lévy: Jøder er under dobbelt angrep

Jøder i diasporaen og i Israel er under dobbelt angrep, sa den anerkjente og fremstående intellektuelle Bernard-Henri Lévy.

Lévy er fransk-jødisk filosof og forfatter, og talte tirsdag kveld på en konferanse om det jødiske folks fremtid. Konferansen ble arrangert av the Jewish People Policy Institute (JPPI).

Jøder er under angrep både fra antisemittisme under dekke av antisionisme, og trusler om direkte krig mot Israel. Lévy kalte fenomenet med antisionismen for «den nye mutasjonen av antisemittisme-viruset.»

«Utfordringen vi står overfor nå er den gamle antisemittismen i en ny form, en ny måte å uttrykke antisemittisme på, et system som går på hat mot Israel, og antisionisme,» sa han.

Kjernen i det nye angrepet er hat mot Israel, fornektelse, helt eller delvis, av Holocaust, og det at man identifiserer palestinerne som de eneste ofre. I tillegg planlegger Iran, Hizbollah og Hamas en total krig mot Israel og det jødiske folk- Dette er en alvorlig trussel, sa han.

I øyeblikket har de ikke det de trenger for å gå til full krig, kanskje de aldri vil få det. Men når du lytter til Hamas, til Hassan Nasrallah, eller til de menn som har makten i Teheran, så ligger det planer om en full krig i det de sier. Dette gjelder også de såkalt moderate lederne, som for eksempel Rafsanjani.

Konferansen er et ledd i å få satt de utfordringer jødene står overfor, mer inn i en holistisk sammenheng. En av utfordringene er forskjellene i synet på utfordringene, mellom jøder i USA, og jødene i Israel.

Jerusalem Post
Wikipedia

Krysspostet fra SMA

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Midtøsten, Nytt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.