Kjærlighet, frihet og musikk i Negev-ørkenen

Musikkfestvalen In D Negev sist helg samlet over 4000 deltakere til rundt 70 konserter. Ørkenen formelig ristet under konsertene.

Allerede ved soloppgang høres det gitarer på campingplassen. Folk samles utenfor teltene sine tildlig om morgenen for å dyrke sin felles interesse: musikk.

Dette er den sjette gangen indie-elskerne avholder festivalen In D Negev. Den ble holdt i kibbutzen Gvolut. Musikerne fikk sin sjanse til å skinne i den varme ørkensolen, og fansene fikk sin mulighet til å bade i den harmoniske atmosfæren. Det var ingen tilfeldighet at ørkenen ble valgt som kulisser for en slik begivenhet. Indie-musikken er ikke for det store flertallet. Ikke ørkenen heller.

Festivalen gir musikkelskerne sin årlige mulighet til å blåse i normer og underordnede behov . . . → Les mer: Kjærlighet, frihet og musikk i Negev-ørkenen

Enjoy your childhood

Enjoy your childhood IV by el1as

 

© eli1as – devianart.com

Afternoon in Marienlyst

Afternoon of Lyon

 

Xiaoyang Galas: “Afternoon of Lyon” – Painting Acrylic, 2009

Lysglimt fra den jødiske historien

Men i den sjette måned blev engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea som heter Nasaret, til en jomfru som var trolovet med en mann ved navn Josef, av Davids hus, og jomfruens navn var Maria.

Og engelen kom inn til henne og sa: Vær hilset, du benådede! Herren er med dig; velsignet er du blandt kvinner! Men hun blev forferdet over hans ord, og grundet på hvad dette skulde være for en hilsen. Og engelen sa til henne: Frykt ikke, Maria! for du har funnet nåde hos Gud; og se, du skal bli fruktsommelig og føde en sønn, og du skal kalle ham Jesus. Han skal . . . → Les mer: Lysglimt fra den jødiske historien

Engelina Zandstra: “Colorato 20”

Engelina Zandstra: “Colorato 20” – Painting Acrylic, 2010 Amsterdam, Netherlands

Morning View

Franziska Turek: “morning view” – Painting Oil, 2008 Hamburg

Aiguillette, north face

 

 

 

©2010 =rdalpes

Until only black keys left

 

©2010 =Pink-Promise

Advarsel: Kunstner søker publisitet!

Sanna Rayman i Svenska Dagbladet skriver i dagens leder om Vilks-debatten, og i motsetning til dem som roper på respekt, eller som “forstår” dem som angrep Vilks under hans foredrag i Uppsala, forstår hun hva debatten dreier seg om.

Hun tar opp den iranskfødte kunstneren Soora Hera, som led samme skjebne som Vilks gjorde i 2007: utstillingen ble stoppet av frykt for muslimene. Hvis vi ser på Hera, så er hennes tema netopp å sette lyset på dobbelmoralen i muslimske samfunn hva homofili angår. Med andre ord blir islamkritikk underlagt selvsensur, og det i land som ikke er muslimske.

När konst censureras blir frågan Varför? förstås snabbt central. I båda fallen besvaras den med en lavin av argument som . . . → Les mer: Advarsel: Kunstner søker publisitet!