Forsvar for DKM

Denne siden inneholder en del av mine innlegg i diskusjonsspaltene på nettstedet Vestibylen (tidl. forlosning.com)

De fleste er innlegg i en pågående diskusjon, og skal du ha med sammenhengen de er skrevet i, bør du gå til linken det henvises til. Vestibylen er nedlagt, og linkene er derfor ikke virksomme.

Innleggene er medtatt av dokumentasjonshensyn, og må vel regnes for å være for spesielt interesserte.

 

Hvordan innlemme DKM i kristenheten http://sub.forlosning.com/vestibylen/topic.asp?TOPIC_ID=329 08/05/2004

Underlig å være vitne til disse diskusjonene mange ganger. Når Smithevenner spørres litt kritisk, reiser de bust som om noen skulle ha angrepet dem fysisk. Og når deres motstandere får en på trynet verbalt, er det samme mynt fra den siden. Det er sandkassens avanserte . . . → Les mer: Forsvar for DKM

Feil kjøper

I forbindelse med Bolærne-saken, da Den kristelige menighet (nå Brunstad kristelige menighet) fikk tilslaget og kjøpte Bolærne, en vakker øy i skjærgården utenfor Nøtterøy, skrev jeg et avisinnlegg, dels som et svar til politikere og mediefolk i distriktet, dels til et par eks-medlemmer i menigheten som etter min mening uttalte seg uklokt og stigmatiserende, og dels som et tilsvar til Odd Børretzen, som noen dager før hadde skrevet noe man kunne kalle en “nidvise” om bevegelsen. Foranledningen var øyensynlig irritasjon; menigheten hadde gitt uttrykk for at de ville forsvare seg i retten om nødvendig, dersom det skulle vise seg at det var troen deres som skulle være årsak til at man ville at de skulle gi fra seg øya. Og  selvsagt var innlegget et uttrykk for min egen oppfatning.

. . . → Les mer: Feil kjøper