Antisemittisme fra Gaarder

Jeg er på sjøen og har dårlig linje, intet mindre har jeg hele dagen tenkt på Jostein Gaarders lavmål av en kronikk i dagens Aftenposten. Dette er noe av det verste jeg noensinne har lest i Norge. Det han uttrykker er reinspikka antisemittisme, – fulgte Israel hans ønsker var det forlengst utryddet som stat.

Gaarder leker profet, – mange har gjort det før ham, det ødelegger staten Israel like lite som de har gjort. Men for jøder generelt i Norge, og for holdningen i landet er dette grufullt. Gaarder fordømmer Israel nedenom og hjem, og bruker svært store ord. “Staten Israel i sin nåværende form er historie” – ensidig fordømmelse, løgn og bedrag.

Inntil jeg får skrevet mer stiller jeg meg hundre prosent bak Hans Rustad i document.no.

 

Josteins gale verden

Jeg hadde intensjoner om å gripe fatt i Jostein Gaarders kronikk punkt for punkt, og tilbakevise hans følelsesladde ytringer én for én, – hans innlegg var bare for grusomt til å bli stående.

Nå har jo imidlertid en hel del andre plukket fra hverandre stykket hans og satt skapet på plass, og jeg ser derfor ingen grunn til å angripe ham fra samme vinkel. Vi vil uansett garantert få en debatt om dette i lang tid fremover. Dette må man reagere på og ta stilling til om man skal kunne se seg selv i øynene.

Av det som er sagt, ser jeg hans historieløshet som det verste, sammen med den nedlatende, hånende tonen, samt måten han harsellerer med årtuseners gudsdyrkelse. Historieløsheten kan neppe skyldes uvitenhet, som . . . → Les mer: Josteins gale verden