Åmås om karikaturstriden

Knut Olav Åmås i Aftenposten om karikaturstriden i dagens avis. Her er det flere gullkorn:

Samtidig er “krenkelse av religiøse følelser” forsøkt gjort til en forbrytelse etter Muhammed-striden, og billedforbudet for første gang gjort gjeldende for ikke-muslimer i ikke-muslimske land. Men å gi etter for et slikt press er knefall for autoritære krefter. For i et fritt, pluralistisk samfunn med tusenvis av tabuer knyttet til kultur og religion, kan ingen ha noen rett til ikke å bli krenket, som den amerikanske jusprofessoren Ronald Dworkin formulerer det.

(…)

Men det er en fundamental forskjell på å respektere religioners innhold og å respektere retten til å ha en religion. Det siste er en selvfølge, det første ikke.

Skulle da bare mangle. Men det gjør ikke det, i dagens samfunn. Man . . . → Les mer: Åmås om karikaturstriden

Interessant om Sayyid Qutb

Halvor Tjønn er ett av unntakene når jeg hudfletter norske medier. Gjennomgående er hans artikler velskrevne og saklige, og viser en evne til å se kjernen i saken han skriver om. Dessuten er mannen særdeles kunnskapsrik.

Boken “Milepæler” er kalt islamismens “Mein Kampf”. Den er et flammende stridsskrift mot alle ikkeislamister og mot den moderne verden.

 

– Islam kjenner bare to typer samfunn, det islamske samfunnet og jahiliyya-samfunnet, skriver Sayyid Qutb i “Milepæler”. Mellom de to samfunn kan det på lang sikt ikke finnes noen fred. Kampen mellom de to tar ikke slutt før det islamske samfunnet hersker over hele verden, fremholder Qutb i sin mest kjente bok.

Halvor Tjønn: Jihad-bevegelsens fremste ideolog

Mer aggressiv debatt

Britenes øverste myndighetsperson for lov og orden, innenriksminister John Reid, fikk muslimer til å bli rasende under et møte i London. Ministeren fortalte muslimene at også de hadde en jobb å gjøre i denne “kampen om verdier”.

En rasende tilhører ble så utagerende at han måtte eskorteres ut av rommet. Uttalelsene som falt dem så tungt for brystet var at “disse fanatikerne er ute etter å hjernevaske og lære opp barn, også dere barn, til selvmordsbombing, til å drepe seg selv for å myrde andre.” “Se etter tegnene nå, og snakk med dem før hatet deres vokser og du risikerer å miste dem for alltid.” “Ved å beskytte våre familier beskytter vi også vårt samfunn.” “Seier i denne ideologiske kamp – denne verdikampen – er den eneste seier som . . . → Les mer: Mer aggressiv debatt

Islam er selve problemet

En av verdens ledende eksperter på Islam, professor Moshe Sharon, kaller en spade en spade. Med fare for å pådra meg fredelige muslimers vrede siterer jeg ham freidig her. Nå er jeg jo ingen pave, så det jeg sier har vel ingen injurierende kraft. Men man kan jo aldri være trygg.

Professor Sharon deltok i den årlige konferansen på anti-terror instituttet i Herzliya og uttalte at det aldri vil bli noen fred med den muslimske verden, simpelthen fordi de ikke ønsker fred.

Iran ønsker seg atomvåpen for å oppfylle en åpenbaring. Det iranske regimet venter på Shiittenes “messias,” den tolvte imam, men han kan ikke komme inn i denne verden uten et Hermageddon. Dess før vi forstår dette jo bedre er det. Sharon mener fredsavtaler med arabiske muslimske stater er . . . → Les mer: Islam er selve problemet

Et nytt Holocaust?

Det undrer meg at ikke media ser sammenhenger. Akkurat nå har vi bråket rundt Pavens uttalelser og muslimenes påfølgende raseri, – ironisk nok at sitatet Paven leste, går på at Islam er voldelig, – og reaksjonene er, – ja nettopp vold. Drap, raseri og vold. Uskyldige nonner drepes, gudshus settes i brann, fordi man var så uhyrlig at man sa det høyt, siterte, at slikt forekommer.

Før det hadde vi Gaarders utblåsning, noe som neppe kan tolkes annerledes enn som en lufting av hans jødehat – om han skjønner det selv eller ikke, – før det igjen hadde vi de uskyldige karikaturene som også ble årsak til mange drepte og store ødeleggelser.

I den muslimske verden har vi de hundrevis av uskyldige mennesker som må dø hver uke grunnet muslimers avsindige hat, mot andre, . . . → Les mer: Et nytt Holocaust?

Ellers så slår jeg deg…!

Jeg ble plutselig minnet om en episode fra et hjem hvor jeg var gjest en gang. Gutten i huset, en ellers så sjarmerende liten krabat, hadde fullstendig styring på lillesøsteren. Hun måtte gjøre både dette og hint for storebror, og for oss voksne ble det litt latter når den lille gutten kommanderte søsteren med ordene: – Gjør det, ellers så slår jeg deg!

Fullt så morsomt er det ikke når Allahs fotfolk legger patos bak sine anbefalinger. Vi vet alle hvordan det gikk da deres fredelige grunnlegger ble karikert, – da skulle vi endelig ha respekt. Ellers så… Ja, hva?

Nå har paven uttrykt det alle tenker, men ikke tør å si offentlig. For enten får man på pukkelen av alle dem som vet bedre, man blir beskyldt for å . . . → Les mer: Ellers så slår jeg deg…!

Irrelevante sammenligninger (oppdatert)

Oppdatert 14. september (se nederst.)

Muslimene er vår tids jøder. Islamofobi er vår tids antisemittisme. På samme måte som kristne flest ønsker fred, vil flertallet av muslimer bare ha det fredelig. Eller som kultur- og kirkeminister Trond Giske (ap) uttrykte seg i Aftenposten i går:

Trykking av Muhammed-tegninger kan føre til fordømmelse og trusler. Opptrer man som gammeltestamentlig profet og tordner mot Israel, får man haterklæringer i ansiktet og henges ut som antisemitt.

Alle disse påstandene hører vi daglig, og det er nesten som om man begynner å tro på det selv. Man skal faktisk være ganske bevisst på hva som foregår for å se det uholdbare i disse påstandene, som serveres og støttes av muslimer, media og politikere.

Sammenligningene, eller sammenblandingene, er uholdbare. Rasisme er . . . → Les mer: Irrelevante sammenligninger (oppdatert)

Islam trenger kritikk

Mange med meg satt sikkert og ristet på hodet da imam Zulqarnain Sakandar Madni var i Brennpunkt på NRK denne uka, det var vel 5. september. Imamen tilkjennega en del synspunkter som burde få alle til å se rødt. I alle fall alle som er opptatt av demokrati, menneskerettigheter, likestilling / likeverd, retssikkerhet, religionsfrihet og verdier vi bygger vårt samfunn på.

MIDDELALDERSKE HOLDNINGERHan var også tilstede på et nettmøte på web. Her får du skriftlig svar på det du lurer på – dette er klare ord for pengene. Her får du i klartekst det negative Islamkritikere peker på, samt en del rent tåkeprat, som når innsender spør om småjentene som satt inntullet i klær, lag på lag, for å “venne seg til” å gå med dem. . . . → Les mer: Islam trenger kritikk