Hvor og når blir man en terrorist?

Counterterrorism Blog har en interessant artikkel om hvordan innvandrere, ofte kriminelle, og oftest andre eller tredje generasjon, uten noen spesiell religiøs interesse, blir farlige terrorister når de hektes på islamisme.

Artikkelen tar spesielt opp forholdene i Skandinavia. Denne typen terrorister ser ikke ut til å ha noen tilknytning til al-Quaida eller andre større organisasjoner, men opptrer som heftige wannabes.

Ramic is a troubled teenager who lives with his parents and is a regular hashish consumer (Sydsvenskan, May 3). Ganjin is also known as a consumer and petty smuggler of soft drugs. Fahlen is the son of a wealthy Swedish family and, while acknowledging an interest in Islam, claims not to have converted. Despite these backgrounds, the three developed a sudden fascination with radical Islam and, almost immediately after, began to send . . . → Les mer: Hvor og når blir man en terrorist?

Publiserer Muhammed-karikaturer

Dansk Folkeparti publiserer Muhammed-karikaturer. Egentlig ble karikaturene publisert i mai, men først nå er de på nettet.

Imam Abdul Wahid Petersen sier at publiseringen er farlig for Danmark.

 

– Se hva som allerede er skjedd med brannbomber. Sist gang ble ambassader brent ned, og nå kan vi få en ny runde, sier han.

Søren Søndergaard understreker at oppstyret de siste dagene ikke har hatt noe å gjøre med at bladet og tegningen nå finnes på nettet.

I anmeldelsen av den tyske boken fra 2004 skriver bladet at profeten Muhammed har hatt er særdeles aktivt seksualliv. Bildet som ledsager artikkelen viser profeten i selskap med en ung jente. (Aftenposten)

Man kan like Dansk Folkeparti eller ei. Man kan godt ta avstand fra deres handlinger. Men i . . . → Les mer: Publiserer Muhammed-karikaturer

Blir bilder og spesielle tegn gjengitt i PDF?

Ja! I versjoner før Joomla 1.5 ble bare teksten i artikkelen gjengitt i PDF. Med den nye PDF gjengivelsen blir hele artikkelen inkludert bilder presenterer i PDF. Også UTF-8 tekst og bokstaver fra alle språk blir presenterer i PDF. De bestemte skrifttypene må være installert, dette skjer automatisk når en språkpakke blir installert.

Hvordan fjernes en artikkel?

For å slette en artikkel fullstendig, velg den artikkelen som skal slettes og klikk på Papirkurv på verktøymenyen. Neste, velg Papirkurv på menyen Innhold og velg artikkelen, klikk slett på verktøymenyen. Etter sletting av artikkelen er det ikke mulig å gjenopprette artikkelen, den er blitt slette fra databasen.

Hvor ble det av Mambots?

Mambots har endret navn til programtillegg (Plugins).

Mambots ble introdusert i Mambo og tilbøy muligheten for programtillegg for å manipulerer innholdet. I Joomla 1.5 har programtilleggene en bredere mulighet enn i Mambots. Programtilleggene er i stand til å utvide funksjonaliteten i Joomla.

Hva er forskjellen mellom arkiver og slette en artikkel?

Når du arkiverer en artikkel, endres status på artikkelen og den fjernes som publisert artikkel. Artikkelen er fortsatt tilgjengelig fra kontrollpanelet og kan publiseres igjen. Slettede artikler er bare ett steg fra og permanent bli slettet. De er fortsatt tilgjengelig inntil de blir fjernet fra papirkurven. Du bør bruke arkivering om du betrakte artikkelen som betydningsfull, men ikke aktuell. Papirkurven brukes når du ønsker å slette innholde fullstendig fra siden og fra fremtidige søk.

Hva er hensikten med å velge koding ved installasjon?

Valget koding bestemmes hvordan sortering i databasen blir. I språk som har spesielle tegne, som Norge (Æ, Ø og Å) avgjøres kodingen sorteringen. Vet du ikke hvilken kode du skal velge, velg “utf8_general_ci”. De andre kodingene er unntakstilfeller med hensyn til den generelle kodingen. Er ikke norsk listet som en kode, velg “utf8_general_ci”

Bare et vindu! Hvordan oppretter jeg ‘Les mer …’ ?

Dette gjøres nå ved å sette inn en ‘Les mer …’-tagg (knappen er lokalisert under tekstbehandlings-feltet) en stiplet linje blir synlig i tekstfeltet og viser splitt-lokaliseringen for ‘Les mer …‘. Et nytt programtillegg tar seg av resten.

Det er også verdt å nevne at dette ikke vil ha en negativ effekt på migrert innhold, den nye funksjonen er nemlig fullt ut bakover-kompatibel.

Hva har skjedd med lokale innstillinger?

Disse er nå definert i språkfilen [land].xml som metadata på språkinnstillinger. Har du problemer med f. eks dato, som ikke vises i ditt språk må du sjekke/redigere det som er skrevet i tag for lokal innstilling. NB! Det er mulig med flere lokale innstillinger, men at tjeneren vanligvis velger den første som blir gjenkjent.

Muhammedkarikaturene

Det er en annen tone nå enn da verden sto i brann på grunn av tolv uskyldige tegninger. Det tyder på at vi kanskje har beveget oss fremover. Det store spørsmålet er om denne saken blir stående som et engangstilfelle, eller om man er i stand til å se at neste gang friheten vår er truet, gjelder akkurat det samme.

Som Per Edgar Kokkvold uttrykte på nyhetene i dag, opptrådte Regjeringen den gang som en megler mellom dem som vil undertykke ytringsfriheten, og dem som brukte den. Det er alvorlig.

Magazinets Vebjørn Selbekk: Kan norske pressefolk, kunstnere, forfattere og akademikere regne med myndighetenes støtte dersom de blir truet på livet på grunn av helt legale ytringer, eller vil de igjen bli dolket i ryggen av sin egen regjering? . . . → Les mer: Muhammedkarikaturene