Charter med krav til utlendinger

Den lille kommunen Birr i kanton Aargau i Sveits har ikke mer enn 3900 innbyggere. Men kommunen har likevel merket innvandringen på kroppen i en større grad enn de fleste andre sveitsiske småsteder. I 60-årene bygget elektronikkonsernet ABB boenheter for sine utenlandske arbeidere, og i høyblokker og andre bygg, til sammen 500 boenheter. Totalt har Birr 46 prosent innvandrere.

Dette merkes. Den politiske ledelsen i kommunen sier “vi er ingen problemkommune, men vi har problemer. Og derfor må vi gjøre noe, før det blir enda verre. Mangelen på respekt og aktelse for medmennesker er merkbar, og skaper frykt og hjelpeløshet.”

8. juni skal kommunen stemme over et charter. I de politiske partier har man gått sammen om et papir som gjør det klart at det i fremtiden ikke vil . . . → Les mer: Charter med krav til utlendinger

Hamas tar avstand fra vold?

VG med NTB-tekst om Norge og Raymond Johansens anerkjennelse av “regjeringen” i de palestinske områdene, og deretter om USA’s holdning:

USAs utenriksminister Condoleezza Rice har vært i kontakt med europeiske kolleger og viser til at den såkalte Midtøstenkvartetten – EU, USA, FN og Russland – holder fast på at den palestinske regjering må anerkjenne Israel.

Rice har særlig hengt seg opp i formuleringer i den palestinske regjeringserklæringen om at palestinerne vil bekjempe den israelske okkupasjonen «med alle midler». Rice vil ha klarhet i om dette også omfatter vold.

Dette er å gjøre seg dummere enn man er. For vi snakker ikke om å “henge seg opp i formuleringer” når hele Hamas’ blodige historie samt charter tydelig viser at det også omfatter vold. Ekstrem vold.

NTB vet meget . . . → Les mer: Hamas tar avstand fra vold?