Ingen grunn til panikk

Muslimsk predikant forsvarer vold mot kvinner. Nå har han prekt i Norge. Og debatten raser. “Idioti”, sier Basim Ghoslan i det islamske Forbundet. “Jeg vet ikke, jeg kan ikke uttale meg” sier arrangøren. “Det de sier er ikke hva islam.net sier, det de sier er hva islam sier.” “Veldig uheldig” sier Linda Noor, norsk konvertitt. Norske muslimer “reagerer sterkt.

Men ingen grunn til panikk, dette er islam, islam er slik, vi har visst det lenge. Dette er ikke noen øyeblikkskrise, – vi har advart mot dette i mange år.

Islam er kommet for å bli. Nå kommer det frem mer hva islam er, hva de står for, hvordan det vil bli når de får makt, litt etter litt.

Men, “det er jo bare noen få.” Så – velkommen, velkommen . . . → Les mer: Ingen grunn til panikk

Bakvendtland (oppdatert)

I bakvendtland der kan alt gå an. Vi har tog-kaoset som man ikke skulle tro var mulig, og vi har en regjering som sier innvandrerne er en ressurs for Norge, mens alle tall tyder på at det er en utgift for Norge, og nå har vi vanlige borgere som forsvarer seg mot kriminalitet, og risikerer straff.

Hvorfor? Fordi han forsvarte seg mot en mann som brøt inn i leiligheten hans, – tyven hadde våpen!

Jeg håper – for tyvens skyld – at ingen bryter seg inn i min leilighet. Jeg tar gjerne straff for å slå en tyv helseløs, hvis det kan redde mitt eget liv.

VG: Påsketyv livstruende skadet

Morsom liten detalj: Jeg pinger Twingly, slik at link til denne artikkelen dukker opp på slutten av . . . → Les mer: Bakvendtland (oppdatert)

Avi Katz

Illustratøren og kunstneren Avi Katz vant nylig “Jewish Book Council’s National Jewish Book Award” for illustrerte barnebøker sammen med forfatteren Ellen Frankel. Boken JPS illustrerte barnebibel begynner slik: “I begynnelsen skapte Gud en verden – himlene og jorden – ut av ingen ting.

Her er en samling bilder av Katz, her er en tegneserie, og han har også en hjemmeside med mange illustrasjoner og bilder.

Jerusalem Post

Vanstyre – men hvem har skylden?

Pianostemmere - forsvinner de?Peter Normann Waage har en utblåsning i Aftenposten i dag, og det er slett ikke vanskelig å være enig.

Nyheten [om at landets eneste utdannelseslinje for pianostemmere legges ned] bør leses i sammenheng med det ubegripelige, men uavvendelige faktum at jernbanen i Norge er i ferd med å bryte sammen etter vel hundre års drift. Det skjer på et tidspunkt da Norge burde være bedre skikket til å ruste den opp enn noen gang tidligere. I stedet valgte man å markere hundreårsjubileet for unionsoppløsningen ved å nedlegge togruten mellom Stockholm og Oslo. «Toget går ikke på skinner,» bemerket nylig samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. De norske togene går ikke på noe annet . . . → Les mer: Vanstyre – men hvem har skylden?

Jødene – en viktig del av vår kultur

Glimrende kronikk i Aftenposten i helga, – nå på nett.

For meg er det jødiske blitt stående som noe livsnødvendig, en kulturell antioksidant. Uten den bevisstheten jeg har ervervet gjennom deres verker og tenkning, ville jeg vært et kjedeligere menneske, mer selvgod, mer banal. Jeg ville tatt færre omveier. Et slående trekk ved jødedommen er dens skriftkultur, som i forhold til den kristne tradisjon er dynamisk og foranderlig. Der en rabbiner forventes å kommentere og nytolke Toraen, skal presten holde seg bokstavtro til sin Bibel.

En jødisk forfatter skriver gjerne inn et tvisyn, en ambivalens, viser rusket i maskineriet med tristesse og ironi. Italienske Italo Svevo (Ettore Schmidt) hevdet at hans familie var hundre prosent assimilerte jøder, men faren hadde en fremstående posisjon i det . . . → Les mer: Jødene – en viktig del av vår kultur

Obama en ulykke

En avstemning i Arutz Sheva [Kanal Sju], en av Israels mest populære nyhetsformidlere, gjør det klart at Obama ikke har noen høy stjerne etter USA’s forsøk på å presse Israel til å dempe boligbyggingen for å tilfredsstille arabernes ønsker.

Poll: Is the Obama’s Precidency a disaster for Israel?

Israel kan ta tilbake Gaza

Yuval Steinitz Israel kan bli presset til å ta tilbake kontrollen over Gaza, og styrte Hamas-regimet, sier Yuval Steinitz, finansminister i Israel.

I et intervju med den statlige radiokanalen Voice of Israel Radio, uttalte Steinitz at Israel “ikke vil tolerere” Hamas’ voksende rakett-arsenal.

Continue reading Israel kan ta tilbake Gaza

Er du en “love-junkie?”

Er du kjærlighetsavhengig, en love junkie, love addicted? En rekke spørsmål kan fortelle deg om så er tilfelle. Svarer du ja på for eksempel følgende?

Du forelsker deg veldig lett og for fort Når du forelsker deg kan du ikke slutte å fantasere, selv ikke når du burde drive med andre ting Når du en gang har knyttet deg til en person, kan du ikke gi slipp Når du er tiltrukket av en person, ignorerer du alle signaler om at denne personen ikke er bra for deg Når et parforhold er over, føler du at livet slutter Du kan ikke utstå å være alene. Du trives ikke i ditt eget selskap Når du er forelsket, ser du kun det du ønsker å se . . . → Les mer: Er du en “love-junkie?”

Opprørte muslimer i fredsmarsj

Muslimer demonstrerer mot blodsutgytelse34 uskyldige mennesker drept av muslimske selvmordsbombere på togstasjon i Moskva.

Det ble øyeblikkelig store opptøyer blant moderate og fredelige muslimer i hele verden. Som vi ser av bildet fra en av de tallrike demonstrasjonene, denne gangen i Spania, finner man seg nå ikke lenger i forholdene.

Nå må det bli slutt med disse hjerterå drapene av uskyldige mennesker, sier Carlos Campos, talsmann for “Muslimer for fred”. “Vi må vise menneskene at islam er fredelig.” sier han. “Det er helt forkastelig å drepe mennesker. Enhver må bestemme om man vil tro eller ei. Allah er god og vil bare fred. Tro er en personlig sak, og vi muslimer har ingen rett til . . . → Les mer: Opprørte muslimer i fredsmarsj

Obama mente ikke å irettesette

En av topprådgiverne til president Barack Obama presiserte i en orientering til CNN’s State of the Union program i dag tidlig at møtene mellom Obama og Israels statsminister Benjamin Netanyahu var “arbeidsmøter mellom venner” og at ingen ting i det som var sagt var ment som “irettesettelse” av Israel. Vi har en dyp, vedvarende interesse av Israels sikkerhet, sa David Axelrod, en av presidentens nære medarbeidere.

Reuters quoted David Axelrod as saying that the meeting between the US president and the prime minister was “a working meeting among friends.” He reportedly added that “there was no snub intended.”

“This was not about formalities. This was not about a ceremonial meeting. This was a working meeting. We have a deep, abiding interest in . . . → Les mer: Obama mente ikke å irettesette