Clinton med kraftig advarsel

USA’s utenriksminister Hillary Clinton kom i en tale torsdag med en advarsel til Iran og Syria. – Israel står overfor en av de hittil største utfordringer i landets historie, særlig fra Iran, Syria og grupper som Hizbollah i Libanon, og Hamas på Gazastripen.  Disse skal vite at det får konsekvenser å true den jødiske staten. Clinton brukte også talen til å bekrefte at båndene mellom USA og Israel er ”urokkelige.”

Clinton talte i den Amerikanske Jødiske Komité i Washington torsdag, og denne talen var den sittende administrasjonens hittil siste bekreftelse på at landets bånd til Israel er sterke til tross for uenighetene den siste tiden. ”Disse truslene mot Israels sikkerhet er virkelige, – de vokser, og det kreves handling” sa hun, og bekreftet at USA vil gjøre det landet kan for å få dem til å snu.

Continue reading Clinton med kraftig advarsel

Rosengård: “Egentligen är det som vanligt”

“Vanlig” i Rosengård er ikke helt som “vanlig” andre steder.

Fullt politioppbud i innvandrerbydelen i Malmö onsdag kveld, – maskerte ungdommer satte fyr på en bil, en kiosk, en skolegarderobe og en container. 20-30 ungdommer mellom 15 og 18 angrep brannfolk med steiner, og politiet måtte beskytte dem.

Men for all del, dette er ingen gjeng, sier de ansvarlige. Og på spørsmål om hva politiet nå vil gjøre, er svaret “Vi kommer att fortsätta jobba som vanligt, men med någon ökad resurs“.

Hva vil kommunen gjøre? ”Egentligen är det som vanligt”, säger Marie Hendra, chef för förebyggande arbete och fritid i Rosengård.

Og det er fremdeles som vanlig politisk korrekte Sydsvenskan, med politisk korrekte forklaringer, som lav standard, mange “nyinflyttede”, mange unge, arbeidsledighet:

. . . → Les mer: Rosengård: “Egentligen är det som vanligt”

Møter Hirsi Ali – får kritikk fra somaliere

Borgermester i Århus, Nicolai Wammen (S) møtte Ayaan Hirsi Ali tirsdag i forbindelse med at Hirsi Ali var i Danmark for å motta Jyllandspostens Ytringsfrihetspris.

Dette mislikte somalierne i byen sterkt.

»Det er en selvmodsigelse og udtryk for dobbeltmoral, at borgmesteren omfavner Ayaan Hirsi Ali samtidig med, at han forbereder en konference, der skal forhindre radikalisering. Hun er selv en person med radikale synspunkter,« siger Abdulkadir Osman Farah, der er bestyrelsesmedlem i den somaliske paraplyorganisation Somalisk Forum.

Et skoleeksempel på at man ikke nødvendigvis kan diskutere ytringsfrihet og for den saks skyld menneskerettigheter med muslimer, – de kan godt si de er for det, . . . → Les mer: Møter Hirsi Ali – får kritikk fra somaliere

Jernbanen – en skandale

Til tross for økte bevilgninger har jernbanen forfalt kraftig leser vi i Aftenposten i dag. Under den rødgrønne regjeringen, som skulle satse så veldig på miljø, har manges grunn nr. én til å la bilen stå, blitt en umulighet.

På alle andre områder i livet kaller vi dette udugelighet. Det er vanskelig å kalle det noe annet når det er den sittende Regjering.

Jeg ser én unnskyldning. Demokratiets natur er forrædersk og løgnaktig. Man tvinges til å ta hensyn til folks mening. På sett og vis blir alles anklager mot alle om populisme riktig, – demokratiet slik vi kjenner det er populistisk. Men må ta hensyn til velgerne om man fortsatt vil sitte på Tinget.

Men en skandale er det.

Churchill: – Det beste . . . → Les mer: Jernbanen – en skandale

Sannheten om innvandring

Ambisiøs tittel riktig nok, – nå skal ikke jeg gi den fulle og hele sannheten om innvandringen, men jeg ønsker å stille spørsmålet hvorfor vi ikke får vite mer av det som faktisk skjer, – altså mer av sannheten om innvandringen, Hvorfor debatteres det ikke mer i mediene, hvorfor får vi ikke vite mer om det som gjøres feil, så vi kan komme noe nærmere virkeligheten?

Det er noe med Sverige. Med Norge også, men enda mer med Sverige.

Jeg vil fortelle en episode. Nå er ikke én hendelse nok til å lage statistikk, det er illustrerende for hva som faktisk skjer, og hvordan svensker ofte tenker.

Jeg ble kjent med en svensk mann i en diskusjon på nettet. Diskusjonen var ikke om innvandring, men om vår felles oppvekst i en såkalt dissentermenighet. Vi var ikke enige, men diskusjonen var høflig og reflektert.

Senere dro jeg til en annen verdensdel, og siden jeg først var der, tok jeg like godt fly de 7-8 timene over til den siden av verdensdelen han bodde og besøkte ham. Det var hyggelig, men ikke noe mer. Forholdet forble noe distansert og kjølig, kanskje fordi meningsforskjellen var for stor.
Likevel holdt vi kontakten nå og da, og da Facebook kom inn i bildet, la jeg ham til som venn, og vi hadde en viss dialog fra tid til annen. Så begynte jeg igjen å blogge, etter noen års pause, og som den gang er det emnene innvandring, integrasjonsproblemer, islam, Midtøsten, terrorisme som opptar meg. Samme sak, bare forskjellige sider av saken.

Siden Skandinavia står overfor mye av de samme problemene, men landene er på forskjellige stadier, og har valgt forskjellig tilnærming til den felles utfordringen, er det naturlig også å skrive om forholdene i Danmark og Sverige, spesielt. Vi vet om volden og bandekrigene i København, og vi har (så langt norske medier lar oss få lov) hørt om de enorme problemene særlig Malmö-området står overfor, men også andre områder i Sverige.

I denne forbindelsen er blogger viktig. Der media opptrer ”korrekt” – og svenske medier er mye mer sparsom med opplysninger enn norske, noe vi skal se senere, – er det bloggene man må søke til hvis man skal få korrekte opplysninger.

En av disse bloggene hadde en link til Sverigedemokratene. Min ”venn” i Sverige ble opprørt og fjernet meg fra vennelisten i Facebook, men gjorde meg høfligst oppmerksom på at den dagen jeg tok avstand fra rasisme, skulle han legge meg til igjen, dersom jeg ville det.

Takk som byr, men så nært var ikke forholdet at det plager. Det sier imidlertid noe om hvordan enkelte, og det viser seg, ganske mange, ser virkeligheten. Man tar på seg briller som farger og tilpasser virkeligheten slik at den passer inn i det man ønsker den skal være.

Det tok meg noe tid før jeg skjønte hva han egentlig mente, og etter flere mailer kom han frem til det som var det ømme punktet: en blogg jeg henviste til, hadde i sin link-liste også link til det svenske partiet Sverigedemokratene, som han altså mente var rasistisk. Jeg ble litt paff, og undersøkte selv hva SD står for, og har til nå ikke funnet en eneste setning i deres partiprogram som er rasistisk. Han kunne heller ikke peke på noe, men henviste til partiets fortid.

Han begynte så mer mer personlige argumenter. Denne teknikken nytter ikke på meg. At SD’s politikk ville gjøre det vanskeligere å få inn en utenlendsk ektefelle stemmer for det første ikke, for det andre er det to forskjellige ting vi snakker om: asylsøkere, hovedsaklig med ukjent identitet, – og legitim familieinnvandring. Heller ikke i Norge kan man sammenligne de to forholdene.

Jeg vet ikke noe om SD’s fortid, men jeg vet noe om Frp’s fortid, og det er ikke mye å skryte av hvis man tenker på Anders Lange og hans hovedanliggende som var å få bort avgiften på eggelikør. Men partiet i dag er jo milevis fra Anders Lange, og ingen bruker vel ham som referanse når de kritiserer Frp, selv om hån av i seg selv er et must for alle politisk korrekte.

Jeg skal peke på mer av dette med Sverige, for det er interessant.

MANGE INNVANDRERE I SVERIGE
Sverige har innvilget ca 1.2 millioner oppholdstillatelser for utlendinger siden 1980. Norge har ca 422.000 – her kommer inn en masse detaljer om definisjoner, men det er ikke så viktig her. Poenget er at Sverige har tatt inn langt flere enn oss.

I debatten om innvandring blir det veldig fort fronter. Diskusjonen blir polarisert, du er enten ”et godt menneske” eller ”rasist”. Alle normale mennesker skjønner at slik er det ikke, selv om media ynder å fremstille det slik. I Sverige er dette verre enn i Norge, – i Danmark er det mer nyansert enn i Norge. I Danmark innser man etter hvert at ingen er tjent med denne polariseringen, fordi det faktisk finnes argumenter – gode argumenter, mot en uhemmet innvandring. Man er overhodet ikke automatisk rasist fordi om man ser disse, og fremfører noen av dem.

Continue reading Sannheten om innvandring

Iransk atomforsker hopper av til Israel

En iransk atomforsker har søkt om asyl i Israel, opplyser Ayoub Kara, viseminister for det drusiske samfunnet.

En kvinnelig israelsk statsborger med iransk opphav har formidlet kontakten med israelske myndigheter. Mannens identitet vil foreløpig holde skjult av hensyn til sikkerheten. Imidlertid har Kara fått tillatelse av de israelske hemmelige tjenester å offentliggjøre avhoppingen, men ikke opplysninger som kan kompromittere vedkommende. “Jeg gjør det kan for å hjelpe i denne saken, for jeg tror på å hjelpe enhver som kan bidra til å ta bort det som truer den opplyste og demokratiske verden av strategiske våpen og atomvåpen” sa han.

Continue reading Iransk atomforsker hopper av til Israel

Nok snakk

Tormod Strand i NRK laget i vinter en reportasje på NRK om det økende jødehatet i Norge. Der kom det klart frem at det er muslimske innvandrere som står for de fleste tilfellene og den farligste volden.

Vår egen tidligere finansminister Kristin Halvorsen, nå utdanningsminister, gikk i demonstrasjonstog sammen med norske demonstranter og muslimske jødehatere som bar plakater som hyllet Muhammeds drap på jødene i Medina – og at de ønsker en gjentagelse, samt bannere med teksten “død over jødene”, og så, etter NRK-reportasjen uttalte hun at “dere har nå i løpet av et par dager satt søkelyset på . . . → Les mer: Nok snakk

Muslimsk jødehat

Den egyptiske TV-kanalen Al-Rahma, som allerede er stengt i Frankrike på grunn av sterkt antisemittisk innhold, vurderes nå også stengt i Norge, melder NTB. Kulturminister Anniken Huitfeldt vil funne ut om signalene fra kanalen fremdeles kan tas ned i Norge, og vurderer nå om den kan stenges også her i landet.

I den konkrete sendingen som er grunnlaget for beslutningen, er det jødehat av grovt kaliber.

Programlederen sier, henvendt til jøder, at «deres tid er kommet, ditt avkom fra aper og griser, du mest forbannede av skapninger skapt av Allah..jeg har en melding for hver jøde på jordens overflate. Muhammeds hær vil komme tilbake. Å, ditt avkom av aper og griser, hevnens dag nærmer seg». NRK

NRK: Stenger TV-kanal på grunn av . . . → Les mer: Muslimsk jødehat

Smakebiter fra Koranen

Allah (jeg kaller ham konsekvent Allah, selv om islams øverste leder kalles Gud i reportasjer og i min norske oversettelse av Koranen. Allah og Gud er to forskjellige begreper, og kan ikke blandes) bestemmer: En mannlig arving tilkommer to kvinneliges andel. (…) det tilkommer dere halvparten av det deres hustruer etterlater (…) Det tilkommer hustruene en fjerdepart av det dere etterlater (…) (Sure 4, 11-12) Menn er kvinners formyndere på grunn av det Allah har utstyrt noen av dere med fremfor andre (Sure 4, 34)

Hvis deres kvinner begår usømmelighet (hor), skal dere kreve fire vitner mot dem. Hvis de avgir vitesbyrd mot dem, så hold dem i . . . → Les mer: Smakebiter fra Koranen

Far (53) kalte datter (4) hore

Hjerterått.

Far slo og sparket datteren (4) i barnehagen, skriver Dagbladet. Og kalte datteren sin for hore.

Hvem er det som gjør sånt? Kjenner vi igjen terminologien? Kan vi lese mellom linjene?

Og – hva blir straffen? Blir du arg, eller passerer det bare såvidt? – Du greier ikke engasjere deg kanskje? Interesserer ikke…?

…at den 53 år gamle faren ifølge tiltalen skal ha dyttet sin fire år gamle datter slik at hun falt, sparket henne gjentatte ganger mot kroppen og deretter slått henne i ansiktet med flat hånd.

I tillegg til den omfattende volden skal faren ha kalt fireåringen for en hore.

Episoden fant ifølge tiltalen sted i Dynekilen barnehage i Oslo.

Forsvareren: Min klient . . . → Les mer: Far (53) kalte datter (4) hore