Norges Regjering hykler

– Jeg er rystet over nyheten om at israelske styrker har gått til militært angrep på sivile aktivister. Det er uakseptabelt, sier statsminister Jens Stoltenberg på en pressekonferanse mandag formiddag. (Aftenposten)

Dette sier altså sjefen for Norges krig mot Taliban i Afghanistan. Det er greit at norske soldater på tokt i et fremmed land forsvarer seg mot terrorister og om nødvendig dreper dem.

Men når Israel gjør det, på sin egen dørstokk, er det andre regler som gjelder. Man gjør forskjell på vår kamp mot terrorister, og Israels kamp mot terrorister. Dette er hykleri. Kort og godt.

Kan det være generell misnøye . . . → Les mer: Norges Regjering hykler

Militante åpner ild mot israelsk marine

Dette er alt annet enn freds-aktivister, det var et planlagt lynsjeangrep.

Innholdet oppdateres fortløpende. Se nederst.

Det israelske forsvaret melder at mannskaper ombord på flåten som angivelig skulle bringe nødhjelp til mennesker på Gazastripen, lå i bakhold da israelske soldater gikk ombord på båtene i går kveld.

En av demonstrantene angrep en soldat og tok fra ham våpenet hans, og begynte å skyte mot soldatene. En soldat ble stukket i magen av noe skarpt. Soldaten er moderat skadet, og ble flydd til sykehus for behandling. To andre soldater ble også såret og ble fraktet til sykehus.

En del medier, blant annet tyrkiske, melder at IDF har såret flere titall av mannskapene, og at de har drept to.

Sent søndag kveld ble de seks fartøyene som utgjør flåten, overrasket av israelsk . . . → Les mer: Militante åpner ild mot israelsk marine

Boikotte Israel?

Støtter du en boikott av Israel? Sympatiserer du med SV som forarges av at israelske produkter overhodet finnes på markedet i vestlige land?

Vel, du kan jo starte din egen lille boikott. Men se denne lille, herlige snutten, og tenk en gang til.

Kanskje Israel denne gang har tenkt å forsvare seg!!

I en NTB-melding i VG viderebringes opplysningene fra israelske medier om at Hizbollah har rakettbase i Syria. Det fremstilles i en litt negativt ladet kontekst, likesom man ikke helt tror på at det virkelig er slik: Israel “hevdet”, Netanyahu “hevdet”, “samme påstand ble fremsatt” og så videre.

Men man vet nok. Innerst inne.

På slutten av meldingen kommer Syria og Libanons utsagn nærmest som en konklusjon:

Både Syria og Libanon har benektet anklagene og anklager Israel for å rede grunnen for angrep.

Det har hendt før at Israels fiender har rustet til krig. Stort sett er verden godt fornøyd med at Israel ikke foretar seg noe. De har fått lide siden 67 for at de forsvarte seg. Jøder skal ikke det. De skal gjøre som under . . . → Les mer: Kanskje Israel denne gang har tenkt å forsvare seg!!

Belgium go to hell

De fikk ikke demonstrere i Brüssel. Men Sharia4Belgium/Muslim Rise demonstrerte i Storbritannia og Irland foran de respektive lands ambassader.

Én ting skal de ha. De legger ikke skjul på sitt budskap. Her er det klar tale.

http://www.youtube.com/watch?v=osJuVxru0gc

Hvorfor ingen dialog med Hamas?

Leder for Hamas, Khaled Mashaal, kalte fredag Israel for “hinderet for fred i Midtøsten” og insisterte på at USA skulle “innse realitetene og ikke legge press på palestinsk eller arabisk side.” Han uttalte at hans organisasjon ikke hadde noen problemer med USA, – “det er en storartet stat”, – men at “dersom USA ønsker demokrati og menneskerettigheter må de gi de samme rettighetene til alle mennesker i regionen. USAs støtte til Israel er problematisk.”

Forøvrig sterkt sagt av lederen for en ikke-demokratisk, sterkt islamsk fundamentert organisasjon.

Mashaal uttalte seg sterkt kritisk til USAs isolasjon av Hamas. Han mente USA “burde ha direkte dialog med Hamas uten mellommenn … hvorfor . . . → Les mer: Hvorfor ingen dialog med Hamas?

“Feil” fokus?

Audun LysbakkenAudun Lysbakken (SV), Barne-, likestillings- og inkluderingsminister, mener politikerne og debatten som har foregått de siste årene har hatt feil fokus. Fokuset når man har diskutert innvandringen har etter hans oppfatning vært på “det som fungerer dårlig når det gjelder integrering.”

Spørsmålet er: skal man ha fokus andre steder enn på virkeligheten? Lysbakken sier senere i intervjuet i VG:

Politikernes oppgave er å skape håp, ikke frykt. Vi kan ikke lenger fordømme eller bortforklare. Vi må få frem at integreringen faktisk fungerer og vise at myndighetene tar folks skepsis på alvor.

Ja, hvis politikernes oppgave er å skape en illusjon om at virkeligheten er en annen en det den er, da . . . → Les mer: “Feil” fokus?

“Å ta grep”

Justisminister Knut StorbergetJeg hørte om politikerspråk på Språkteigen på NRK her om dagen. En av gjengangerne, i tillegg til feil bruk av “i forhold til” var at “ja, vi må ta grep.

Er det noen som ser Jens Stoltenberg for seg når man leser dette uttrykket? Eller Knut Storberget?

Hva betyr så å ta grep? Kan noen gi en plausibel forklaring på eksakt hva som menes når Kåre Stølen i VG i dag (Vi kan ikke la Oslo bli en frihavn for kriminelle) adopterer politikerfloskelen, som egentlig ikke betyr noe som helst?

Vi har et omdømmeproblem i resten av verden. På ryktebørsen sies det at man kan reise hit . . . → Les mer: “Å ta grep”

Overflod i Gaza

Store mengder mat på markedene i GazaMens aktivister kjører sitt pr-løp for å “bringe humanitær hjelp” til befolkningen i Gaza kan det være greit å få med seg at Israel har opprettholdt en humanitær korridor som har vært benyttet av internasjonalt anerkjente organisasjoner som FN og Røde Kors.  I løpet av de siste 18 månedene har det blitt overført ikke mindre enn én million tonn varer, noe som tilsvarer ca ett tonn mat for hver eneste innbygger i Gaza.

Den offisielle websiden til Det israelske utenriksdepartementet bringer interessante detaljer som setter den pågående båtaksjonen i et underlig lys. Ikke for oss som kjenner til hvordan . . . → Les mer: Overflod i Gaza

Vil ha Israel bort

Vårt Land bringer nyheten om at Palestinakomiteen vil demonstrere utenfor Telenor Arena under Melodi Grand Prix, i protest mot det de kaller “okkupantmaktens umenneskelige politikk.”

Vårt Land henviser til Goldstone-rapporten, men nevner ingen ting om at den er kraftig imøtegått med bildebevis og argumenter i Malam-rapporten som kom ut i mars 2010.Vårt Land: Vil gi Israel null poeng