Lévy: Jøder er under dobbelt angrep

Jøder i diasporaen og i Israel er under dobbelt angrep, sa den anerkjente og fremstående intellektuelle Bernard-Henri Lévy.

Lévy er fransk-jødisk filosof og forfatter, og talte tirsdag kveld på en konferanse om det jødiske folks fremtid. Konferansen ble arrangert av the Jewish People Policy Institute (JPPI).

Jøder er under angrep både fra antisemittisme under dekke av antisionisme, og trusler om direkte krig mot Israel. Lévy kalte fenomenet med antisionismen for “den nye mutasjonen av antisemittisme-viruset.”

“Utfordringen vi står overfor nå er den gamle antisemittismen i en ny form, en ny måte å uttrykke antisemittisme på, et system som går på hat . . . → Les mer: Lévy: Jøder er under dobbelt angrep

Granat eksploderer i Eshkol, ingen våpenhvile med Hamas

En granat fra en bombekaster landet og eksploderte i en ubebodd område i Eshkol-regionen i dag morges. Granaten forårsaket ingen skade. Men den var likevel et brudd på den kortvarige stillheten de siste timene.

Etter at terrorister fra Gaza sendte mer enn 80 missiler mot Israel i går, noe som medførte at fem personer ble skadd, har det nå vært stille i 10 timer, før denne granaten brøt den ensidig erklærte “våpenhvilen.”

Det var egypterne som meldte om at de hadde fremforhandlet en slik “våpenhvile.”

Men israelske myndigheter ved Amos Gilad, en av forsvarsminister Ehud Baraks nærmeste medarbeidere, sier at . . . → Les mer: Granat eksploderer i Eshkol, ingen våpenhvile med Hamas

80 raketter fra Hamas

Nyhetsmedier i Israel skriver at det nå har kommet ikke mindre enn 80 raketter mot de sørlige delene av landet i løpet av det siste døgnet. Et av angrepene i morges traff en kyllingfarm, og tre fremmedarbeidere ble truffet, to av dem ble alvorlig skadd. I tillegg ble to andre personer lettere skadd. Noen av de skadde ble flydd med helikopter til Soroka-klinikken i Beersheba.

Skolene ble stengt i de områdene som ligger nærmest Gaza, og folk ble bedt om å holde seg så nær tilfluktsrom at de kunne komme seg i sikkerhet på femten sekunder.

ISRAEL SLÅR TILBAKE Statsminister Netanyahu besøkte i dag Iron Dome-anleggene . . . → Les mer: 80 raketter fra Hamas

Kjærlighet, frihet og musikk i Negev-ørkenen

Musikkfestvalen In D Negev sist helg samlet over 4000 deltakere til rundt 70 konserter. Ørkenen formelig ristet under konsertene.

Allerede ved soloppgang høres det gitarer på campingplassen. Folk samles utenfor teltene sine tildlig om morgenen for å dyrke sin felles interesse: musikk.

Dette er den sjette gangen indie-elskerne avholder festivalen In D Negev. Den ble holdt i kibbutzen Gvolut. Musikerne fikk sin sjanse til å skinne i den varme ørkensolen, og fansene fikk sin mulighet til å bade i den harmoniske atmosfæren. Det var ingen tilfeldighet at ørkenen ble valgt som kulisser for en slik begivenhet. Indie-musikken er ikke for det store flertallet. Ikke ørkenen heller.

Festivalen gir musikkelskerne sin årlige mulighet til å blåse i normer og underordnede behov . . . → Les mer: Kjærlighet, frihet og musikk i Negev-ørkenen

OSSE med sterk kritikk av Norges holdninger

Aftenposten skriver i dag om OSSE-delegasjonens funn i Norge. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa reagerer sterkt på flere av de samme punktene som SMA i årevis har påpekt.

I sommer besøkte Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) Norge for å undersøke hvordan det sto til med integrering og toleranse i verdens rikeste land, særlig i etterkant av 22. juli.

OSSE-delegasjonen fikk seg noen overraskelser, selv om de ikke ligger skjul på at Norge “er en eksemplarisk stat når det gjelder menneskerettigheter og likhet”:

Noe av det som forbauset OSSE mest i Norge, var nordmenns syn på Israel og Midtøsten-konflikten. Delegasjonen reagerer også kraftig på hvor lite politiet gjør for å bekjempe hatkriminalitet i Norge. Samtidig konkluderer rapporten med at det er på høy tid at . . . → Les mer: OSSE med sterk kritikk av Norges holdninger

Jordanske FN-lærere nekter å undervise om Holocaust

Læreplan som inneholder et “såkalt Holocaust”-studium skader den palestinske sak, avleder fokus fra hovedfienden Israel, sier lærerne som protesterer.

“SAKEN” VIKTIGERE ENN FAKTA Rykter om at FN gjeninnfører opplæring om Holocaust i studieplanene i skoler som drives av UNRWA – the United Nations Relief and Works Agency for Palestinian refugees – har gjort jordanske lærere rasende. De sier de vil nekte å lære bort historie som “skader den palestinske sak.”

Uttalelsene kom i et rundskriv mandag denne uken, som en respons på at undervisning om Holocaust vil bli gjenopptatt i UNRWAs læreplaner. Det var styret i en sammenslutning . . . → Les mer: Jordanske FN-lærere nekter å undervise om Holocaust