Lévy: Jøder er under dobbelt angrep

Jøder i diasporaen og i Israel er under dobbelt angrep, sa den anerkjente og fremstående intellektuelle Bernard-Henri Lévy.

Lévy er fransk-jødisk filosof og forfatter, og talte tirsdag kveld på en konferanse om det jødiske folks fremtid. Konferansen ble arrangert av the Jewish People Policy Institute (JPPI).

Jøder er under angrep både fra antisemittisme under dekke av antisionisme, og trusler om direkte krig mot Israel. Lévy kalte fenomenet med antisionismen for “den nye mutasjonen av antisemittisme-viruset.”

“Utfordringen vi står overfor nå er den gamle antisemittismen i en ny form, en ny måte å uttrykke antisemittisme på, et system som går på hat mot Israel, og antisionisme,” sa han.

Kjernen i det nye angrepet er hat mot Israel, fornektelse, helt eller delvis, av Holocaust, og det at man identifiserer palestinerne som de eneste ofre. I tillegg planlegger Iran, Hizbollah og Hamas en total krig mot Israel og det jødiske folk- Dette er en alvorlig trussel, sa han.

I øyeblikket har de ikke det de trenger for å gå til full krig, kanskje de aldri vil få det. Men når du lytter til Hamas, til Hassan Nasrallah, eller til de menn som har makten i Teheran, så ligger det planer om en full krig i det de sier. Dette gjelder også de såkalt moderate lederne, som for eksempel Rafsanjani.

Konferansen er et ledd i å få satt de utfordringer jødene står overfor, mer inn i en holistisk sammenheng. En av utfordringene er forskjellene i synet på utfordringene, mellom jøder i USA, og jødene i Israel.

Jerusalem Post
Wikipedia

Krysspostet fra SMA 

Relaterte innlegg
Støtter du en boikott av Israel? Sympatiserer du med SV som forarges av at israelske produkter overhodet finnes på markedet i vestlige land? Vel, du kan jo starte din egen lille boikott. Men se denne lille, herlige snutten, og tenk en gang til.
Les mer...
"Jødehatet kom tidligere fra ytre høyre, nå er det innvandrerne fra Midtøsten som står for antisemittismen. Og det sprer seg til andre grupper av innvandrere." Dette er dagens virkelighet i Malmø. Norske medier har som policy ikke å bringe stoff om ...
Les mer...
Senteret for etterretning og terrorisme i Israel (Malam) opplyser i en rapport at samtidig som Hamas klager over mangel på sement i Gaza, fordi Israel hindrer innførsel av den, så bruker Hamas all tilgjengelig sement til militære formål.I en rapport ...
Les mer...
Det blir mer og mer ulevelig for jøder i Europa. Ikke bare skal muslimene ha Israel ut av Midtøsten, men overalt hvor de kommer skal de herje og bestemme. Alle dem som uten stans kritiserer Israel for politikken deres når de ...
Les mer...
Anti-jødiske Norge
Nesten halvparten av det norske folk vil boikotte Israel, og mener utenriksminister Jonas Gahr Støre har reagert for mildt etter Israels voldsbruk. Vg hadde en opplysende artikkel om dette i juni. Den dundrende overskriften sier sitt: Mange nordmenn vil ha Israel-boikott ...og ...
Les mer...
Iran mistenkes for å ha henrettet medarbeidere
Dersom Israel står bak Stuxnet, viruset som har rammet Irans kjernefysiske anlegg så hardt, kan det med rette sies å være en defensiv aksjon. Verden har med voksende engstelse og bekymring sett på muligheten for at Israel på et tidspunkt vil ...
Les mer...
Benjamin Netanyahu om kvinneflotiljen som i disse dager sendes mot Gaza: Iran, Hizbullah and Hamas, which want to return the world to the middle ages; which don’t let their women dress, work or express themselves freely; whose women live in subjugation, ...
Les mer...
Stakkars Iran
Jeg slutter ikke å forundre meg over hvordan noen mennesker tenker. Klassekampen skriver om Iran, som blir presset av USA og de store EU-maktene etter at IAEA står maktesløs når regimet nå har valgt å bryte seglene og gjenoppta sin uranproduksjon, ...
Les mer...
USA, som tidligere har koblet Israels anerkjennelse av Palestinske selvstyremyndigheters krav (PA) til løsningen på det iranske problemet, lager nå også en forbindelse til Israels antatte atomvåpenarsenal. Dette skriver Arutz Sheva i dag, og siterer den amerikanske statssekretæren Ellen Tauscher i ...
Les mer...
Krig er krig
25.000 mennesker ble drept under de alliertes bombing av Dresden. Bombingen skjedde tre måneder før krigen sluttet, og på et tidspunkt hvor alle visste at Hitler-tyskland hadde tapt krigen. (NTB) Godt å ha i bakhodet når man kommer med grelle kommentarer om ...
Les mer...
Boikotte Israel?
Jødehat i Malmø
Hamas bruker all sementen
Jødehatet vokser i Europa
Anti-jødiske Norge
Iran mistenkes for å ha henrettet medarbeidere
Dagens sitat
Stakkars Iran
USA: Israel atomvåpenfri før Iran
Krig er krig

Relaterte artikler:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>