Willochs utvidede fredsbegrep

Kåre Willoch har utvidet begrepet fred til å omfatte den verste terrorisme som skjer under Islams grønne fane, og kaller det politikk. Hans toleranse er uten grenser. Alt er i sin skjønneste orden, så lenge ingen snakker nedsettende om hans øyensten, palestiner-araberne. For Hamas ønsker en fredsløsning med Israel.

Willoch er ingen dum mann. I alle fall er vi opplært til å tenke slik. Han har vært statsminister i ett av verdens beste land, vårt eget.

Men til tross for det, sier han helt horrible ting. Hva kan dette skyldes? Vanligvis er det jo slik at når man sier noe dumt, og i tillegg er påståelig når man blir korrigert, så regnes man for å være dum. Jeg påstår ingen ting, men overlater til leserne å bedømme.

I går 18. mai ble han intervjuet av Bjørn Arild Hatlem i Dagen, etter et møte med Atef Adwan, flyktningeminister i “Palestina.”

Willochs naivisme:
Denne forestillingen som noen dyrker, nemlig at Hamas skulle ha noen tanker om å utslette Israel, ligger mange mil utenfor virkeligheten.

Virkelighetens Verden (fra Hamas’ Charter):
Del 3 – Strategi og metoder
11. “Hamas tror at Palestina har vært en et islamsk landområde (waqf) gjennom generasjoner og inntil Oppstandelsens dag.”
“Ingen kan gi avkall på det eller deler av det, eller forlate det eller deler av det.” Selv ikke alle arabiske og palestinske ledere til sammen kan oppgi det.
“Dette gjelder for alle land som er erobret av Islam med makt.”

Merknad: Willoch vedgår i intervjuet at han aldri har lest Hamas’ charter.

Willochs naivisme:
Det er opplagt [at Hamas reelt vil anerkjenne Israels eksistensrett], og ligger i det som de allerede har sagt. De ønsker en fredsløsning med Israel. Men de ønsker at det skal være en gjensidig anerkjennelse som kommer som en del av fredsløsningen.

Virkelighetens Verden (fra Hamas’ Charter):
13. Hamas setter seg mot alle “såkalte fredsløsninger og internasjonale konferanser for å løse det palestinske problem”.
“Det er ikke noen annen løsning på det palestinske problem enn Jihad.”

Willochs naivisme:
[Willoch påstår at Hamas ikke gikk til valg på grunnlag av sitt charter (som han altså ikke har lest) men på noe som var “helt annerledes”.]
“- På samme måte som PLO gjorde det” [ser Hamas bort fra sitt charter].

Virkelighetens Verden:
Ingen ting tyder på at Hamas har noen planer om det. Tvert imot insisterer Mahmoud Zahar (leder for Hamas i Gaza) i et intervju før valget på at Hamas ikke har noen som helst planer om å endre ett eneste ord i sitt charter, inklusive punktet som handler om å ødelegge Israel.

Han la i intervjuet til at endringen fra å være en motstandsbevegelse til å bli et politisk parti “ikke forhindrer dem fra å spille motstandsspillet.” (Intervju ved AP og Jerusalem Post.)

(Merknad: På samme måte som PLO gjorde det… Vi har hørt bedre vitser. Ta en titt her, dette er en av mange lister over PLO’s og Arafats ugjerninger, også etter september 2000. PLO så aldri bort fra sitt charter, det er bare naivister som tror det.)

Avslutningen av intervjuet er en studie i dårskap. Willoch avslører seg som særdeles virkelighetsfjern.

Er dette dumhet, ønsketenkning, gammelmannssvakhet, eller er det et bevisst ønske om å tåkelegge og forvrenge fakta, noe som bunner i hat mot Israel? Noe er det. Uttalelsene hans gjør det lett å tro det verste.

Hatlem: I charteret, artikkel 13, står det at fredsløsninger står i motsetning til det Den islamske motstandsbevegelsen satser på…?

Willoch:  Ja, men du behøver ikke å lese mer. Jeg har fortalt deg at dette her regner de selv som irrelevant. Du behøver ikke spørre om igjen og om igjen om akkurat det samme. De har beveget seg inn i en situasjon der de forstår at en slik løsning finnes ikke. De forstår like godt som alle andre at svaret må være at de får leve i fred side om side med Israel.

Hamas’ charter på norsk – også her

Les også

Ingen kobling Islam – terrorisme? (oppdatert) (Tirsdag 28. februar 2006)
Hamas ved roret (Fredag 27. januar 2006)
Hvis demokratiet velger en terrorist (Mandag 9. januar 2006)
Islam og terror en uløselig enhet (Onsdag 1. september 2004)
DEMOKRATI PALESTINERNES ENESTE HÅP (Torsdag 25. mars 2004)
HAMAS IKKE ØNSKET (Tirsdag 17. februar 2004)
HAMAS PÅ TERRORLISTA (Torsdag 18. september 2003)

Relaterte innlegg
Islamisme + nazisme = sant
De har rett som mener at islamistene samt deres venstreorienterte støttespillere, egentlig ikke har noe på venstresiden å gjøre. Islamisme er ekstremhøyre. Nazisme, fascisme. Samme side som jødeutryddelse og homohat, sigøynerhat, hat mot handicappede og tilbakestående, hat mot alt som irriterer. Så ...
Les mer...
SISTE: De tar avstand fra terror!
Er det egentlig så interessant å lese at Storberget og Gahr Støre tar avstand fra terror? Er det en kommentar som egentlig passer i en sånn stund? En muslim sprenger seg her opp i vårt fredelige hjørne av verden, som ...
Les mer...
Advarsel: Kunstner søker publisitet!
Sanna Rayman i Svenska Dagbladet skriver i dagens leder om Vilks-debatten, og i motsetning til dem som roper på respekt, eller som "forstår" dem som angrep Vilks under hans foredrag i Uppsala, forstår hun hva debatten dreier seg om. Hun tar ...
Les mer...
Multikulturalismen har slått feil II
Først var det Tysklands forbundskansler Angela Merkel som slo det fast at multikulturalismen er feilslått, nå er det Storbritannias statsminister David Cameron. Selv Aftenposten skriver i tittelen "Det flerkulturelle samfunnet har feilet." Og så noe som godt kan kalles å sette ...
Les mer...
Granat eksploderer i Eshkol, ingen våpenhvile med Hamas
En granat fra en bombekaster landet og eksploderte i en ubebodd område i Eshkol-regionen i dag morges. Granaten forårsaket ingen skade. Men den var likevel et brudd på den kortvarige stillheten de siste timene. Etter at terrorister fra Gaza sendte mer ...
Les mer...
Advarsel eller trussel?
Siden 11. september 2001 har verden sett ekstra mye terror fra muslimer. I takt med dette har mengden trusler økt, og noen ganger glir trusler og advarsler i hverandre. Hva er hva? Da Mohyeldeen Mohammad holdt sin berømmelige tale på Universitetsplassen ...
Les mer...
Farge”rikt” i Vollsmose, DK
Alt har sin pris. Dette uttrykket begynner å bli slitt etter å ha blitt gjentatt til det kjedsommelige. Men ikke mindre er det sant. "Jeg har altid sagt, at jeg er stolt af at bo i Vollsmose. Jeg begynder at blive ...
Les mer...
En av verdens ledende eksperter på Islam, professor Moshe Sharon, kaller en spade en spade. Med fare for å pådra meg fredelige muslimers vrede siterer jeg ham freidig her. Nå er jeg jo ingen pave, så det jeg sier har ...
Les mer...
Noen ganger er rett mann på rett plass en kvinne. Unni Helland, pedagog i Drammen, åpner et innlegg på side 2 i Drammens Tidende 5. april (dessverre ikke på nett) med ordene: Selv har jeg nok problemer med kvinnesynet i Islam. Nok en ...
Les mer...
I vårt samfunn er friheten, - friheten til å ytre våre meninger, også når majoriteten er uenig, dypt grunnfestet. Selv når statsministeren er uenig, har vi lov å ytre oss uten å skulle risikere liv, helse eller ubehagelig oppførsel. Omkvedet i ...
Les mer...
Islamisme + nazisme = sant
SISTE: De tar avstand fra terror!
Advarsel: Kunstner søker publisitet!
Multikulturalismen har slått feil II
Granat eksploderer i Eshkol, ingen våpenhvile med
Advarsel eller trussel?
Farge”rikt” i Vollsmose, DK
Islam er selve problemet
Når nok er nok
Respektere islam?

Relaterte artikler:

  • Ingen relaterte poster funnet

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>