Kanskje Israel denne gang har tenkt å forsvare seg!!

I en NTB-melding i VG viderebringes opplysningene fra israelske medier om at Hizbollah har rakettbase i Syria. Det fremstilles i en litt negativt ladet kontekst, likesom man ikke helt tror på at det virkelig er slik: Israel “hevdet”, Netanyahu “hevdet”, “samme påstand ble fremsatt” og så videre.

Men man vet nok. Innerst inne.

På slutten av meldingen kommer Syria og Libanons utsagn nærmest som en konklusjon:

Både Syria og Libanon har benektet anklagene og anklager Israel for å rede grunnen for angrep.

Det har hendt før at Israels fiender har rustet til krig. Stort sett er verden godt fornøyd med at Israel ikke foretar seg noe. De har fått lide siden 67 for at de forsvarte seg. Jøder skal ikke det. De skal gjøre som under Kuwait-krigen i 91, sitte rolig og la rakettene regne. Også i 2009 da de tok Hamas for de siste åtte års rakettregn inn over sin sivilbefolkning, fikk de pepper av velmenende forståsegpåere. Merkelig at alle andre stater skal få forsvare seg, men ikke Israel.

Jeg holder en knapp på at Israel, med sin avanserte etterretning, vet best hvem og hva som er en farlig trussel. Og jeg holder en knapp på at Israel setter mer pris på sin eksistens enn sitt “omdømme” – ettersom mange i all sin omsorg for Israel stadig gjentar at “Israel svekker sitt internasjonale omdømme”.

Bedre å leve enn å bli utslettet med et “godt omdømme.”

VG Nett: Israel sender atomvåpen til Persiabukta

Relaterte innlegg
Ahmadinejad til the First International Conference on Disarmament and Non-Proliferation i Teheran i dag: Israels atomvåpenarsenal er ivaretatt av USA, mens Iran ikke får lov til å etablere sitt fredelige atomdrevne energiprogram. Haaretz
Les mer...
17.02.2010: linkene i denne artikkelen er for en stor del utdaterte. Du finner essensen av rapporten her... Samme dag som Haaretz kunne fortelle at sjefen for de palestinske politistyrkene, general Haj Ismail Jabber tok millioner i egen lomme hver eneste måned ...
Les mer...
Artikkel på arabisk website: Israel er bedre for oss enn bin Laden
  Den liberale arabiske nyhetssiten elaph.com skrev den 21. februar 2010 en artikkel av den kurdiske liberale forfatteren Mahdi Majid 'Abdallah hvor han han slår fast at Israel er langt bedre for araberne enn Al-Qaida. Han fremholder at i motsetning til ...
Les mer...
VG bringer i dag informasjon om rapporten som slakter Goldstone med bilde- og filmbevis for at Hamas bruker barn, skoler, moskeer og sykehus som midler og baser i sin krigføring mot Israel. Foreløpig ikke noe i Aftenposten og Dagbladet om ...
Les mer...
I et intervju med Der Spiegel forteller Israels utenriksminister Avigdor Lieberman hvorfor det aldri kommer til å bli noen forhandlinger om Jerusalem, om hans tro på fred i Midtøsten og det iranske problemet. Spiegel åpner intervjuet med å spørre: Herr utenriksminister, ...
Les mer...
Mats Larsson i Expressen skriver om blokaden av Gaza: Mats Larsson: Jag blir så trött på detta hyckleri ... Men - som oberoende International Crisis Group påpekade i ett uttalande i går. Det är inte Israel som bär hela ansvaret för isoleringen.EU och ...
Les mer...
Avi Katz
Illustratøren og kunstneren Avi Katz vant nylig "Jewish Book Council’s National Jewish Book Award" for illustrerte barnebøker sammen med forfatteren Ellen Frankel. Boken JPS illustrerte barnebibel begynner slik: "I begynnelsen skapte Gud en verden - himlene og jorden - ut ...
Les mer...
Israel etter seksdagerskrigen
USAs utenriksminister John Kerry er i Israel, og hans ønske er at Israel og palestinerne kommer tilbake til forhandlingsbordet. I den forbindelse har Israels statsminister Benjamin Netanyahu visstnok gitt uttrykk for at han vil kunne avstå 90% av de omstridte områdene til de palestinske selvstyremyndigheter ...
Les mer...
Vel vitende om at dette er som å stikke en syl i nesen på enkelte: jeg stiller meg bak dette. Hvert eneste ord. Godt nyttår, Israel!WE HAVE NEVER BEEN BETTER OFF! www.me-ontarget.com It's only TV and the media That make people think ...
Les mer...
Mens diskusjonen her hjemme går om hvorvidt jødenes store andel av Nobel-priser skyldes Vestens kollektivt dårlige samvittighet for sin behandling av jødene under krigen, finnes det en del harde facts som i det minste fjerner behovet for en slik påstand. Listen ...
Les mer...
Dagens sitat
Underslag av bistandsmidler
Artikkel på arabisk website: Israel er bedre
VG om Malam
Jerusalem vil aldri bli delt
Lei av hykleriet
Avi Katz
Forhandlinger Israel – Palestinaaraberne?
We will win, after all..
Israel – det forbløffende, lille landet

Relaterte artikler:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>