Svensk jøde søker asyl i sitt eget land

Annika Hernroth-Rothstein – asylsøker i sitt eget land på grunn av økende antisemittisme

Annika Hernroth-Rothstein – asylsøker i sitt eget land på grunn av økende antisemittisme

Det er horrible tilstander i Sverige. Denne saken viser hvor lite svenske myndigheter “gillar olika” bortsett fra slik de selv definerer det. Jøder, for eksempel, ønsker de ikke i dette landet styrt av hyklere.

Den svenske jøden Annika Hernroth-Rothstein søkte mandag om politisk asyl i sitt eget land Sverige. Rothstein (31) er tobarnsmor og politisk rådgiver for Folkpartiet. Hun tok dette oppsiktsvekkende og dramatiske skrittet for å protestere mot en rekke forordninger i Sverige som rammer jøder, som forbud mot . . . → Les mer: Svensk jøde søker asyl i sitt eget land

Iran forsyner Hamas med nye raketter

Iran har lastet et skip med raketter til Hamas som erstatning for det som ble skutt mot Israel, og som derfor ble ødelagt av det israelske forsvaret Iron Dome. Dette skriver Arutz Sheva i dag.

ISRAELS «ØYNE» Skipet ble oppdaget av israelske satellitter som overvåker alt som skjer på bakken, skriver den britiske avisen London Sunday Times. Skipet forlot havnen i Bandar abbas søndag 18. november, med kurs for Gaza-stripen. Om bord har skipet 220 kortdistanseraketter og 50 langdistanseraketter av typen Fajar-5 med forbedringer.

Den nye Fajar-5s har et sprenghode på 220 kg, mot 175 kg på den forrige modellen. Dette betyr betydelige større skader om raketten skulle . . . → Les mer: Iran forsyner Hamas med nye raketter

Ny Gaza-krig?

Israels regjering kommer sammen i ekstraordinært møte for å drøfte den vanskelige situasjonen med angrep i sør og i nord. Israels ledelse sier de ikke vil nøle med ny bakkeinvasjon i Gaza dersom angrepen fortsetter. EU, FN og flere ber begge parter roe ned situasjonen.

Knesset, nasjonalforsamlingen i Israel, vil komme sammen i et ekstraordinært møte for å diskutere den forverrede sikkerhetssituasjonen sør og nord i landet.

Knesset har for tiden pause i påvente av valget, som skal foregå den 22. januar.

Det er i dag rakattangrep fra Gaza på tredje dagen, om enn i et . . . → Les mer: Ny Gaza-krig?

Iran: feirer 33 år siden angrepet på den amerikanske ambassaden

Studenter i Teheran synger “død over Israel”, de kaller Obama for Jerusalems “lydige hund”. Høytstående offiser i Revolusjonsgarden ber USA slutte å støtte det “egenmektige sionistregimet.”

Nyhetsbyrået AP bringer reportasjen om iranerne som feirer at det nå er 33 år siden USAs ambassade i Teheran ble overtatt av muslimene. En høytstående offiser i Revolusjonsgarden utlovet en krukke fylt av gull for den som kan bevise at Amerika ikke er “det mest kriminelle regimet på jorden.”

Utenfor bygningen som en gang huset den amerikanske ambassaden, talte general Mohammad Reza Naqdi, og lovet 10 kilo . . . → Les mer: Iran: feirer 33 år siden angrepet på den amerikanske ambassaden

Lévy: Jøder er under dobbelt angrep

Jøder i diasporaen og i Israel er under dobbelt angrep, sa den anerkjente og fremstående intellektuelle Bernard-Henri Lévy.

Lévy er fransk-jødisk filosof og forfatter, og talte tirsdag kveld på en konferanse om det jødiske folks fremtid. Konferansen ble arrangert av the Jewish People Policy Institute (JPPI).

Jøder er under angrep både fra antisemittisme under dekke av antisionisme, og trusler om direkte krig mot Israel. Lévy kalte fenomenet med antisionismen for “den nye mutasjonen av antisemittisme-viruset.”

“Utfordringen vi står overfor nå er den gamle antisemittismen i en ny form, en ny måte å uttrykke antisemittisme på, et system som går på hat . . . → Les mer: Lévy: Jøder er under dobbelt angrep

Granat eksploderer i Eshkol, ingen våpenhvile med Hamas

En granat fra en bombekaster landet og eksploderte i en ubebodd område i Eshkol-regionen i dag morges. Granaten forårsaket ingen skade. Men den var likevel et brudd på den kortvarige stillheten de siste timene.

Etter at terrorister fra Gaza sendte mer enn 80 missiler mot Israel i går, noe som medførte at fem personer ble skadd, har det nå vært stille i 10 timer, før denne granaten brøt den ensidig erklærte “våpenhvilen.”

Det var egypterne som meldte om at de hadde fremforhandlet en slik “våpenhvile.”

Men israelske myndigheter ved Amos Gilad, en av forsvarsminister Ehud Baraks nærmeste medarbeidere, sier at . . . → Les mer: Granat eksploderer i Eshkol, ingen våpenhvile med Hamas

OSSE med sterk kritikk av Norges holdninger

Aftenposten skriver i dag om OSSE-delegasjonens funn i Norge. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa reagerer sterkt på flere av de samme punktene som SMA i årevis har påpekt.

I sommer besøkte Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) Norge for å undersøke hvordan det sto til med integrering og toleranse i verdens rikeste land, særlig i etterkant av 22. juli.

OSSE-delegasjonen fikk seg noen overraskelser, selv om de ikke ligger skjul på at Norge “er en eksemplarisk stat når det gjelder menneskerettigheter og likhet”:

Noe av det som forbauset OSSE mest i Norge, var nordmenns syn på Israel og Midtøsten-konflikten. Delegasjonen reagerer også kraftig på hvor lite politiet gjør for å bekjempe hatkriminalitet i Norge. Samtidig konkluderer rapporten med at det er på høy tid at . . . → Les mer: OSSE med sterk kritikk av Norges holdninger

Overgang til WP

Jeg har konvertert bloggen til WordPress, et system som er smidigere enn Joomla! som jeg brukte før. Grunnet dette kan noen av de interne linkene, f. eks til bilder, være feil. Jeg ber om forståelse for dette. Jeg skal prøve å rydde opp etterhvert som jeg får tid.

Aznar: Israel en del av Vesten

José María Aznar, den tidligere spanske statsministeren, kom til Washington tidligere denne uken for å promotere sitt initiativ Friends of Israel. Han kritiserte Obama-administrasjonen for for ensidig Midtøsten-politikk.

– Det er viktig å ha et godt forhold til den muslimske verden, sa han. Men ikke på bekostning av det israelske folks tillit, sa han til Jerusalem Post.

Et felles syn på strategiske spørsmål er den fellesnevneren som binder sammen medlemmene i foreningen hans, hevdet han. Han uttrykte dette slik: – Israel er en integrert del av Vesten, og jo svakere Israel er, jo merkbart svakere vil hele Vesten bli. Lar vi Israel bli demonisert, vil det føre til delegitimering av de verdier vi selv setter pris på. Om Israel skulle forsvinne som følge av maktbruk fra landets . . . → Les mer: Aznar: Israel en del av Vesten

Dagens argument

Eva Kristin Hansen (AP) i saken om statsminister Jens Stoltenberg burde be Israel om unnskyldning, fordi granskning har vist at en del av aksjonistene på båtene som ønsket å bryte Gaza-blokaden, hadde planlagt voldelige sammenstøt, og skylden for volden derfor ligger på dem:

Det er veldig drøyt å kreve at Stoltenberg ber om unnskyldning, det var ikke bare Norge som fordømte Israels bording, men en nesten samlet verden.

Som under Holocaust, det var jo ikke bare nazistene som var skyld i at jødene i Norge ble deportert og drept, norske embetsmenn sto for den praktiske gjennomføringen av deportasjonen. Nesten et samlet offentlig Norge.

Så da så.

Dagbladet: – Drøyt å be Stoltenberg om unnskyldning til Israel