Trenger sikkerhetsgjerdet å unnskyldes?

BBC rapporterer fra dagens terroraksjon i Jerualem, som drepte sju mennesker umiddelbart, og såret 60, en betimelig uttalelse av palestinernes statsminister Ahmed Qurei: – Det palestinske styret understreker at våre fremste nasjonale interesser krever at slike handlinger stanser, fordi de tjener som unnskyldning for Israel for å fortsette byggingen av muren, og å myrde, og å raide og skyte sivile.

Unnskyldning for! Det høres ut som om dette dreier seg om et spill om knapper og glansbilder. Menneskeliv går tapt, det dreier seg om personlige tragedier for dem som blir berørt, som vil følge dem til de går i graven. Savn, sorg, psykiske problemer, tap av forsørger, kjæreste, ektefelle, barn, foreldre; men som altså reduseres til en unnskyldning! Israel trenger da ingen unnskyldning for å beskytte seg, man kan jo bare . . . → Les mer: Trenger sikkerhetsgjerdet å unnskyldes?

DNK fordømmer sikkerhetsgjerdet

Den Norske Kirke er også nå klar på at de fordømmer Israels sikkerhetsgjerde, og også de kaller det “muren”. Mellomkirkelig Råd ved Olav Fykse Tveit mener Israel må rive ned det som er bygget, stanse videre bygging, og gi konfiskert jord tilbake til eierne, og betale kompensasjon til dem som har fått ødelagt eiendom, melder den kristne avisen Vårt Land. Fykse Tveit mener “muren” er en grov urettferdiget.

Tidligere artikler:

Les her at dette ikke er noen mur, men er ca 95% forholdsvis lett gjerde, demonterbart. Les om at palestinerne selv sitter med nøkkelen til fjerning av muren. Tveit mener “muren” står “langt inne  på palestinsk grunn”. Er dette palestinernes jord, Tveit? Den jorden som var felles for dem som bodde i området før 48, . . . → Les mer: DNK fordømmer sikkerhetsgjerdet

Røde kors velger side

Røde Kors’ Internasjonale Komité (ICRC) har valgt side. Komitéen uttaler seg om sikkerhetsgjerdet som Israel bygger mot “Vestbredden” for å hindre tap av liv på Israelsk side. Den mener gjerdet (de kaller den mur) er i strid med internasjonal lov siden den går på palestisk side. Hva er palestinsk side? Er det det landet som Jordan okkuperte ulovlig i 1948, og som Israel tok kontroll over etter at Jordan angrep dem i 1967? Det landet som i Bibelen beskrives som Judea og Galilea.

Røde Kors har i sine statutter på sin egen hjemmeside:

Røde Kors’ Internasjonale Komité (ICRC) er en upartisk, nøytral og uavhengig organisasjon hvis utelukkende humanitære oppgave er å beskytte deres liv og verdighet som blir ofre for krig og internasjonal vold og å tilby dem . . . → Les mer: Røde kors velger side