Ingen kobling Islam – terrorisme? (oppdatert)

Situasjonen i de palestinske selvstyreområdene er kaotisk. Noen lukker øynene for elendigheten og sier man (Israel og USA) bør “gi Hamas en sjanse.” (Jagland 26. januar, Hilde Henriksen Waage 26. januar, Aftenposten i sin leder 27. januar 2006.) De må slutte å betrakte Hamas utelukkende som en terror-organisasjon som sprer vold og død, noe organisasjonen jo har gjort i fortiden, men Hamas er mye mer en det…(HHW) Det er greit å ville hjelpe fattige arabere. Men man bør absolutt ikke lukke øynene og late som om terrorismen ikke finnes, – og er uløselig bundet til religionen Islam.

Jeg gad vite hvem som ville la sin pedofile nabo leke med ungene sine “fordi han jo har mange gode sider også.” Er dette særlig annerledes? Skal man støtte et system . . . → Les mer: Ingen kobling Islam – terrorisme? (oppdatert)

Uvitenhet og desperasjon

Sjelden har jeg lest i klartekst en klarere manifestasjon på det som er problemet ved mange ledende personer i Norge i dag, enten det gjelder myndigheter, akademikere eller klerikale figurer. Hva er så problemet? Problemet er at mange er for blåøyde, for uvitende og feige, derfor også handlingslammet.

Som kjent: en norsk delegasjon reiste nylig til Midtøsten for å ta kontakt med ledende muslimer, for om mulig å få i stand en dialog. Hensikten var selvsagt å bilegge striden som har oppstått om Muhammed-tegningene. Delegasjonen fikk støtte av Regjeringen, uten at de dermed “hadde huskelapp fra Regjeringen” for å sitere utenriksminister Gahr Støre.

Bildet: Olav Dag Hauge, domprost i Oslo, i “dialog” med Al Quaradawi, som vil at regjeringen i Norge . . . → Les mer: Uvitenhet og desperasjon

Mig skal de ikke pisse på

Per Nyholm i Jyllandsposten har nå sett seg lei på at andre pisser på Danmark. Skulle vi si det samme her også etterhvert? Norge er det land i verden som pr. hode yter mest til palestinsk nødhjelp, for eksempel. Så kunne også vi konsentrere hjelpen om de moderate muslimene i Norge som har tatt avstand fra galskapen, og som har opptrådt som gode, norske borgere i en vanskelig situasjon. For de finnes. 

Skulle vi, som Nyholm foreslår, kutte ut hykleriet, og konsentrere oss om nyttigere saker enn å prøve å blidgjøre voldsforherligende mennesker som likevel aldri blir fornøyd?

Ikke alt virker perfekt, men Danmark er ikke et ondskabsfuldt land.

Alligevel bliver der pisset på Danmark. Det amerikanske udenrigsministeriums talsmand pisser på Danmark, den britiske udenrigsminister pisser på Danmark, den . . . → Les mer: Mig skal de ikke pisse på

Hva blir neste trekk?

Alltid når Islam og islamister kritiseres, og særlig nå, kommer pekefingeren fort frem hos dem som “vet best.” I sin ytterste konsekvens er det slett ikke islamistene som har skylden for de siste ukenes Muhammed-ballade. Skylden for at så mange (1,3 milliarder) muslimer er blitt fornærmet, er jo selvsagt vår. Kunne man tenke.

So far so good. Nå har man gitt etter for presset i disse ukene. Man har gått for “dialog” fordi man har den oppfatningen som man lærer ett eller annet sted, at “vold avler vold“, eller fordi man rett og slett tror at dialog hjelper. Men det må være lov å komme med et sukk når man hører disse “positive”, velmente og “konstruktive,” men akk så virkelighetsfjerne kommentarene.

Et eksempel: man er med i en dialog . . . → Les mer: Hva blir neste trekk?

Nyttig om Muhammed-debatten

Debatten i kjølvannet av Muhammed-tegningene er opphetet, uoversiktlig og preget av misforståelser og innarbeidede vrangforestillinger. I tillegg presenteres vi for bare deler av den i media flest. Faktisk kommer en del svært viktig informasjon nesten ikke til syne, – informasjon som kan endre vårt bilde på saken.

I tillegg er folk flest ikke så godt orientert, verken om Islam eller for den saks skyld kristendom, selv om vi bor i et såkalt ”kristent” land. Det man vet, eller tror man vet, har man fått med seg gjennom media, som i sin iver etter ikke å støte eller opptre rasistisk, har unnlatt å stille mange av de kritiske spørsmålene til Islam. Dette gjør at dem som har interesse av at Islam fremstilles på en bestemt måte har hatt lett match. . . . → Les mer: Nyttig om Muhammed-debatten

Respektere islam?

I vårt samfunn er friheten, – friheten til å ytre våre meninger, også når majoriteten er uenig, dypt grunnfestet. Selv når statsministeren er uenig, har vi lov å ytre oss uten å skulle risikere liv, helse eller ubehagelig oppførsel.

Omkvedet i debatten i dag er ”respekt for andres tro og religion.” Hvorfor ikke være ærlige og si: ”vi er livredde for islamistene!” Det er ingen skam, alle som er realistiske har vel kjent på den redselen.

Men må vi nødvendigvis respektere? Den respekt som Lenin, Stalin, Hitler, Pol Pot, Mao og Saddam fikk får de saktens, islamistene. Den samme respekt som et menneske har som står bundet til pålen og får et valg: oppgi din frihet eller dø. Hadde muslimer vært så opptatt av å respektere andre som man . . . → Les mer: Respektere islam?

Konfrontasjon skaper dialog

HIRSI ALI PÅ NRKAyaan Hirsi Ali var på “Først og sist” i går, og fikk sagt en hel del som sikkert var overraskende for mange norske medieinstitusjoner og andre synsere. Blant annet de erfaringer Nederland har etter filmen “Submission” som opprørte dem så sterkt. Nemlig at provokasjon av Islam fører til økt dialog mellom muslimer og resten av samfunnet.

Hirsi Ali er i gang med to oppfølgere til filmen. Hun lar seg ikke stanse, og opplyste at filmene var planlagt før Van Gogh ble drept av ekstreme muslimer, og en stopp i filmplanene ville vært en seier for islamistene.

ET TILPASSET ISLAMVi ser også nå at i Danmark våkner de moderate muslimene, de som ikke nødvendigvis vil bli tatt til inntekt for islamistenes holdninger. . . . → Les mer: Konfrontasjon skaper dialog