Ville vi dette?

Halvannet år og fire operasjoner etter at sønnen ble skutt i beinet, kan han fortsatt bare gå korte strekninger. Nå vil Grete Olsen vise hva en skuddskade virkelig er.

Under overskriften “Dette er virkeligheten” i Dagbladet forteller moren til ett av ofrene etter skyteepisoden i Oslo sentrum 28. februar i fjor om de forferdelige skadene sønnen hennes Richard fikk av én enkelt kule. Det er helt forferdelig.

Det finnes en masse kriminalitet i Norge, ugjerninger som begås av nordmenn, bevares. Vi er ganske rå vi altså. Men i akkurat denne saken var det ikke nordmenn. Det begynte som Nettavisen skriver, slik:

Ved stengetid havnet en gruppe menn av afrikansk opprinnelse i klammeri…

Skjøt vilt rundt seg– Det var en tildragelse . . . → Les mer: Ville vi dette?

Muhammed-bråk

Muhammed-bråk i alle kanaler.

Gjennomgangstonen er “Frykter Muhammed-bråk”. Jeg er litt forvirret her. For da disse karikaturene av Muhammed ble trykket første gang, eller rettere sagt ikke trykket, dreide det seg ikke om frykt. Det dreide seg om respekt. Jeg har mistet “venner” på Facebook av denne grunn, – fordi jeg ikke viser Muhammed nok “respekt.” Og jeg som trodde at respekt var noe man gjorde seg fortjent til. Sånn som for eksempel hvis jeg var katolikk, og paven hypotetisk sett var en god mann som sørget for at gode, men strenge lover ble gjennomført i hele Den katolske kirke, slik at alle var trygge, for eksempel mot barneovergripere.

Så feil kan man ta. For det er altså visst . . . → Les mer: Muhammed-bråk

Frykter for muslimer i Norge

Shawan Sadek Saeed Bujak (37) frykter terrorplanleggingen han har tilstått, vil gjøre tilværelsen verre for muslimer i Norge, skriver ABC nyheter.

Det er mye å si om dette, men de fleste kan tenke selv. Derfor bare to setninger. Det finnes nemlig noen helt generelle leveregler som ikke bare gjelder for oss nordmenn, men også for muslimer.:

Det skulle du ha tenkt på før, både du og dine tusener av andre muslimske terroristvenner.

Alt vi mennesker gjør, har følger, – ikke bare for oss selv, men omgivelsene våre.

Bedre sent enn aldri

Jus-professor Fredrik Seierstad er engasjert av UD for å vurdere hvordan EØS-avtalen virker. Nå, i 2010, et par tiår etter at avtalen ble inngått.

Vel, bedre sent enn aldri sier nå jeg.

Men helt i stil med norske regjeringers politikk ellers: prøv alt du kan å innføre betydningsfulle endringer, uten en skikkelig konsekvensanalyse. Jfr det pågående sosiale eksperimentet: ta inn flest mulig mennesker fra andre kulturer, blås i kontrollen og blås i hva vi egentlig trenger eller hva landet tåler, sosialt sett. Si til folk at vi trenger dem og at det er bra for landet. Får vi problemer, si at folket er for negative til de nye menneskene. Si til folk at de må begynne å like kulturen deres.

ABC Nyheter: Hvor blir det av suvereniteten?

Ytringsfrihet, men mot betaling?

En helt ny situasjon har oppstått som følge av bølgen av muslimsk innvandring til Vest, og terrortruslene fra muslimer. Vi snakker om at ytringsfrihet har en pris, men aldri har vel uttrykket hatt en så bokstavelig mening.

Man kan være enig eller uenig i om det er bra å terge muslimene uoppfordret, som pastor Terry Jones i Gainsville, USA. Da Otto Jespersen brant  en Bibel på TV for noen år siden ble det diskusjon, men ingen trusler, og heller ikke noe behov for politibevoktning såvidt jeg vet.

Det ble det derimot definitivt behov for i Gainsville. Man driver ikke gjøn med muslimer uten å få trusler tilbake. Koranen selv oppfordrer muslimer til å drepe de vantro, så trusler er det minste man bør forvente.

Selv er jeg så absolutt . . . → Les mer: Ytringsfrihet, men mot betaling?

Aznar: Israel en del av Vesten

José María Aznar, den tidligere spanske statsministeren, kom til Washington tidligere denne uken for å promotere sitt initiativ Friends of Israel. Han kritiserte Obama-administrasjonen for for ensidig Midtøsten-politikk.

– Det er viktig å ha et godt forhold til den muslimske verden, sa han. Men ikke på bekostning av det israelske folks tillit, sa han til Jerusalem Post.

Et felles syn på strategiske spørsmål er den fellesnevneren som binder sammen medlemmene i foreningen hans, hevdet han. Han uttrykte dette slik: – Israel er en integrert del av Vesten, og jo svakere Israel er, jo merkbart svakere vil hele Vesten bli. Lar vi Israel bli demonisert, vil det føre til delegitimering av de verdier vi selv setter pris på. Om Israel skulle forsvinne som følge av maktbruk fra landets . . . → Les mer: Aznar: Israel en del av Vesten

Kan fredsforhandlingene reddes?

Av Olav Andreas Dovland

”Camp David” igjen. Utenriksminister Hillary Clinton uttalte på nyhetene 20.8. at det er mange som vil få oss av sporet. Jonas Gahr Støre sa at dette blir ikke lett. Personlig er jeg nokså sikker på at fredskonferansen vil mislykkes.  De som lytter til araberne og trekker konsekvensene av deres uttalelser, vet at deres religion – islam – nekter dem forlik med jøder og vantro. Unge ekstremister på Gazastripen avviser enhver fredsløsning med Israel. En eventuell fredsavtale vil bli et nytt Gasa og mer krig.

Allahs krigere. Jeg savner at aviser og media, politikere og biskoper ikke starter med historiske kjernesaker. De må være med for i det minste å ha håp om løsning på konflikten. En avis siterer ”Guds krigere”.  Men nei! Det er Allahs . . . → Les mer: Kan fredsforhandlingene reddes?

Advarsel eller trussel?

Siden 11. september 2001 har verden sett ekstra mye terror fra muslimer. I takt med dette har mengden trusler økt, og noen ganger glir trusler og advarsler i hverandre. Hva er hva?

Da Mohyeldeen Mohammad holdt sin berømmelige tale på Universitetsplassen i Oslo om at Norge ville kunne oppleve et nytt 9/11 hvis ikke muslimene ble behandlet bedre, ble det klart oppfattet som trusler, og fyren ble straks svært upopulær i landet.

Hva skal vi si når Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono uttaler at “brenning av Koranen truer verdensfreden“? Er det en trussel eller en advarsel? Hvis det er en advarsel, er det omsorg for oss ikke-muslimer som ligger bak? Frykt for de stakkars uskyldige småbarn . . . → Les mer: Advarsel eller trussel?

I anstendighetens navn

Det griner imot en på alle nettsteder, skulle tro det var verdenskrig. Er jeg mindre begavet, eller er verden gått av hengslene? Det foresvever meg at kun ett scenario er riktig. Og jeg er ikke mindre begavet.

Når en hel verden går av skaftet, og avisene bruker krigstyper så man skulle tro Iran og USA hadde gått til krig, – og så er det bare en bitteliten gruppe mennesker som skal brenne en bunke papirer med trykksverte, da er det noe galt et sted.

Jeg tror det gale er at man har lagt seg flat for islam. Fordi dette er muslimenes ønske: de vil ha konfrontasjon, de vil ha sin vilje igjennom, de vil at Allah skal vinne, . . . → Les mer: I anstendighetens navn

Dagens argument

Eva Kristin Hansen (AP) i saken om statsminister Jens Stoltenberg burde be Israel om unnskyldning, fordi granskning har vist at en del av aksjonistene på båtene som ønsket å bryte Gaza-blokaden, hadde planlagt voldelige sammenstøt, og skylden for volden derfor ligger på dem:

Det er veldig drøyt å kreve at Stoltenberg ber om unnskyldning, det var ikke bare Norge som fordømte Israels bording, men en nesten samlet verden.

Som under Holocaust, det var jo ikke bare nazistene som var skyld i at jødene i Norge ble deportert og drept, norske embetsmenn sto for den praktiske gjennomføringen av deportasjonen. Nesten et samlet offentlig Norge.

Så da så.

Dagbladet: – Drøyt å be Stoltenberg om unnskyldning til Israel