Selvforsvar: Desperat handling?

Forsvarsminister (les ordet langsomt med trykk på første stavelse: forsvar…) Grete Faremo skal “etter alt å dømme vurdere å gi norske sjøfolk våpen for å forsvare seg (!) mot piratvirksomheten utenfor Somalia,” melder NTB i VG i dag.

Så langt alt bra. Straffeloven sier følgende:

§ 48. Ingen kan straffes for Handling, som han har foretaget i Nødverge.       Det er Nødverge, naar en ellers strafbar Handling foretages til Afvergelse af eller Forsvar mod et retsstridigt Angreb, saafremt Handlingen ikke overskrider, hvad der fremstillede sig som fornødent hertil, og det i Betragtning af Angrebets Farlighed, Angriberens . . . → Les mer: Selvforsvar: Desperat handling?

Islam vs. kommunisme og nazisme

(Klikk for å se større versjon)

Dilemma å stoppe jødehat?

Terje Moland Pedersen (AP) avviser kravet fra Kristelig Folkeparti ved Hans Olav Syversen og Frp ved Per-Willy Amundsen om at Hizb ut-Tahrir bør forbys i Norge.

Vi vet at organisasjonen er sterkt jødefiendtlig, de krever dødsstraff for frafall fra islam, og de vil nekte ikke-muslimer stemmerett. Organisasjonen og dens nettsted oser av rasisme og hat mot Vesten, Israel og USA, og mot jøder. På feil side av norske lover, med god margin, ville man tro etter å ha skumlest noe av det uhyggelige stoffet.

Og dette gjør han ved – . . . → Les mer: Dilemma å stoppe jødehat?

Multikulturalismen har slått feil II

Først var det Tysklands forbundskansler Angela Merkel som slo det fast at multikulturalismen er feilslått, nå er det Storbritannias statsminister David Cameron. Selv Aftenposten skriver i tittelen “Det flerkulturelle samfunnet har feilet.”

Og så noe som godt kan kalles å sette bjellen på katten, to nail the flag to the mast, treffe spikeren på hodet, eller å peke på selve problemet. Ett av dem:

Han mener at årevis med det han kaller “hands-off tolerance”, hvor myndighetene ikke har reagert, har oppmuntret forskjellige kulturer til å leve adskilte liv, og har gjort at landet ikke tør å stå opp mot rasisme utøvet av minoriteter, skriver The Times.

Eller sagt . . . → Les mer: Multikulturalismen har slått feil II

Uenig? Da er du ikke intelligent…

Latterlig utspill – igjen – fra kirkekretser. Bakgrunn denne gangen: Styremedlem Kent Andersen i Oslo Frp skriver på bloggen sin noen tanker han har gjort seg om de tre ideologiene nazisme, kommunisme og islam. Det Andersen skriver er slett ikke noe spesielt, det er tanker som noen hver kan ha gjort seg, eller burde ha.

Hovedpoenget hans er nemlig kort og godt at som nazismen og kommunismen er totalitære ideologier, og følgelig kan man ikke kalle en nazist eller en kommunist for “moderat” – hva så med islam og muslimer? Han likestiller islam med de to ovennevnte ideologier. Helt kurant. Har ikke . . . → Les mer: Uenig? Da er du ikke intelligent…