Fienden vil prøve å ramme det sivile samfunnet

Hizbollah: missiler fra 2009

Hizbollah: missiler fra 2009

Selv om et Iran med kjernefysiske våpen er den største potensielle trusselen Israel står overfor, og den eneste eksistensielle, – Israel har vist at landet kan hamle opp med både ett og flere land som angriper – samtidig, så er det likevel langt fra bagateller hvis man ser på hva som skjer rundt Israel. Landet er det eneste fredelige i hele regionen, ifølge ingen ringere enn utenriksminister Espen Barth Eide, representant for Norges rødgrønne regjering, en regjering som ikke akkurat har utmerket seg ved sin objektivitet eller Israel-vennlighet. Rundt Israel er det kaos. Politisk, humanitært, moralsk, en elendighet man har vanskelig for å ta innover seg.

Så sent som i går ettermiddag fikk vi melding fra bekjente som var på Golan-høydene i Israel, at de sto kun få kilometer fra bombenedslag, granater som kom over grensen fra Syria. Det ble beskrevet som “meget spesielt” å oppleve på så nært hold. Bygninger sto i flammer. I dag kunne vi lese om at to israelske soldater hadde blitt lettere skadd av granater herfra. Stedet ble åpnet for turister bare for en kort stund før man fant det tryggest å stenge igjen.

Statsråden for Israels hjemmefront, en militær avdeling som neppe kan sammenlignes med det vi forbinder med heimevernet, sa i en tale på Bar Ilan-universitetet tirsdag at Israels fiender nå har gitt opp å erobre landets territorium i en vanlig krig.

– Det kan man tydelig se på måten de forbereder seg, sa Gilad Erdan på konferansen. – Det er hjemmefronten de truer nå.

En fremtidig krig vil være rettet mot sivilbefolkningen og infrastrukturen, mener Erdan. Spesielt Hizbollah har lagt seg opp lagre av missiler, og nøyaktigheten er sterkt forbedret. Terroristgruppen har mer enn 200.000 våpen rettet mot Israel. I Libanon har hvert tiende hus lagre av raketter eller annen ammunisjon, sier han.

Antagelig vil en fremtidig krig her bli mer som den andre Libanon-krigen, men bare i større skala. I tre uker ble tusenvis av raketter skutt mot det sivile samfunnet, over hele landet. – Hizbollah vil bruke rakettene sine med omhu. De velger seg områder de vet de gjør stor skade på det daglige liv.

– Denne nye måten å krige på har endret den viktighet hjemmefronten har, sa Erdan. Tidligere var hjemmefrontens viktigste oppgave å forsyne de stridende med slike saker de ikke fikk ordnet seg med ved fronten. – I dag er fienden ute etter å ramme hjemmefronten i størst mulig grad, og vi kan i stor grad sammenligne oss med IDF, Israels forsvarsstyrker, sa han videre. – Dette er en helt ny måte å tenke på.

– Israels fiender forsøker å bryte ned folkets moral. Vår oppgave er å forhindre dette. Min oppgave som minister er å få hjemmefronten opp på et nivå der vi er forberedt på alt, slik at uansett hva som skjer, vil vi fortsette å virke. Det daglige livet vil fortsette, og det kommer det til å gjøre, selv om Israel kommer under angrep, sa han.

Selv om Erdan mente at massiv bruk av raketter er et helt realistisk scenario dersom Hizbollah angriper, var han overbevist om at de ikke ville gå til bruk av kjemiske våpen.

Arutz Sheva 

Relaterte innlegg
I en NTB-melding i VG viderebringes opplysningene fra israelske medier om at Hizbollah har rakettbase i Syria. Det fremstilles i en litt negativt ladet kontekst, likesom man ikke helt tror på at det virkelig er slik: Israel "hevdet", Netanyahu "hevdet", "samme ...
Les mer...
Det undrer meg at ikke media ser sammenhenger. Akkurat nå har vi bråket rundt Pavens uttalelser og muslimenes påfølgende raseri, - ironisk nok at sitatet Paven leste, går på at Islam er voldelig, - og reaksjonene er, - ja nettopp ...
Les mer...
Lévy: Jøder er under dobbelt angrep
Jøder i diasporaen og i Israel er under dobbelt angrep, sa den anerkjente og fremstående intellektuelle Bernard-Henri Lévy. Lévy er fransk-jødisk filosof og forfatter, og talte tirsdag kveld på en konferanse om det jødiske folks fremtid. Konferansen ble arrangert av the ...
Les mer...
USA’s utenriksminister Hillary Clinton kom i en tale torsdag med en advarsel til Iran og Syria. - Israel står overfor en av de hittil største utfordringer i landets historie, særlig fra Iran, Syria og grupper som Hizbollah i Libanon, og ...
Les mer...
Benjamin Netanyahu om kvinneflotiljen som i disse dager sendes mot Gaza: Iran, Hizbullah and Hamas, which want to return the world to the middle ages; which don’t let their women dress, work or express themselves freely; whose women live in subjugation, ...
Les mer...
Kanskje Israel denne gang har tenkt å
Et nytt Holocaust?
Lévy: Jøder er under dobbelt angrep
Clinton med kraftig advarsel
Dagens sitat

Relaterte artikler:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>