Siden vi først snakker om…

Jødehatet får folk til å skape assosiasjoner som ikke finnes.

Urix hadde 8. november en reportasje fra grensekontrollen ved Betlehem, hvor NRK fokuserte på køene og lidelsene til palestinerne. Sidsel Wold hadde en dialog med en av palestina-araberne som sto i kø, og vedkommende fortalte at han hadde måttet betale 2000 shekel for å komme inn. Hvem han hadde betalt dette til, om det var en korrupt israeler, eller en korrupt palestiner som fungerer som mellommann og selger arbeidstillatelser til andre arabere, sa Wold imidlertid ingen ting om. Det kunne jo ha en viss relevans for saken.

Man må ha ovenstående i bakhodet når man leser Jørgen Lohnes kommentar i A-magasinet i dag. Lohne skriver om den totalt fraværende køkulturen i Midtøsten. Saken omhandler konkret en køsituasjon i Basra i Sør-Irak, og Lohne beskriver hvordan en frue med sko med høye hæler, og kledd i silke, frimodig tripper forbi alle som har ventet lenge på å bli betjent, og uffer seg også litt over en annen nordmanns uflaks, han sto i kø helt til han kom til skranken. Da fikk han beskjed å stille seg i en annen kø, – det var feil skranke.

Køkulturen er ikke godt utviklet i arabiske land. Det er hovedpoenget i Lohnes lille artikkel. Så lurte vi litt på hva denne lille småsure betraktningen kunne ha å gjøre i Aftenpostens ukentlige lesebilag. Han forteller at han ble kraftig irritert av denne damen tidlig på morrakvisten der i Basra. Lohne måtte gjennom hele fem sikkerhetskontroller.

Helt til vi så slutten på artikkelen. Aha…. Der kom selve poenget. Lohne sier ikke at det er Israels skyld at mennesker dessverre må gjennom utallige sikkerhetskontroller verden over når de skal fly. Også før frokost, med tilhørende lavt blodsukkernivå. For alle vet at det ikke akkurat er jødiske flykapringer som er årsaken. Lohne sier heller ikke at det er Israel som er skyld i at køkulturen i Midtøsten er dårlig, i dette tilfellet i Irak. Egentlig sier han ikke at det er noen sammenheng i det hele tatt.

Hvorfor kommer Lohne så med sin så bort i natten malplasserte sluttkommentar? Man må kunne anta at denne er årsaken til at Aftenposten finner det interessant å bringe den sure kommentaren ut til Det norske folk. Jeg finner ikke så mange andre grunner. Poenget mangler liksom, før man kommer til sluttsatsen:

Samtidig må jeg innrømme at hennes frekkhet ga meg en nyttig påminnelse om hvordan jeg selv må fremstå i lignende situasjoner. Jeg kommer kanskje til å huske damen neste gang jeg på grensen mellom Jordan og Israel cruiser forbi den lange køen av palestinere som ikke har råd til å betale for grensestasjonens VIP-service.

Aha enda en gang. Lohne er på parti med Sidsel Wold. Tilfeldigheter gjorde at jeg husket den lille reportasjen hennes. Så her er selve poenget. Selve moralen i Aftenpostens helsides småsure kommentar om den forferdelige kø-kulturen på flyplassen i Basra i Irak, og beretningen om de fem sikkerhetskontrollene som ble spesielt vanskelig på grunn av hans sikkert lave sukkernivå tidlig om morgenen er historien om korrupsjon ved overgangen ved Betlehem. En helt naturlig slutning å trekke. Alle forstår jo den innlysende sammenhengen, selv om det slett ikke på noen måte fremgår hvem som var korrupt, egentlig. Man får åpenbaringer i den retning hjertet banker. Og hva hjertet er fullt av, taler munnen.

Det spiller ingen rolle hvem som var korrupt. For jødene står jo som kjent bak 9/11, det økonomiske krakket i 30-årene, de har kontroll på verdensøkonomien og egentlig det meste som skjer i verden. De var nok sikkert også skyld i Svartedauden og Spanskesyken.

Siden vi først snakker om køkultur i Midtøsten.

A-magasinet: Flyplass full av snikere. Av Jørgen Lohne, Aftenpostens korrespondent i Midtøsten. 

Relaterte innlegg
USA var det eneste landet som stemte imot alle de tre Israel-fiendtlige resolusjonene i Menneskerettighetsrådet onsdag i Geneve. De tok også til orde imot det de kalte ensidige fremstillinger som ikke kastet noe lys over de virkelige ufordringene i regionen. It ...
Les mer...
Wiesenthal-senteret til EUs utenriksminister Ashton: "Stopp Nederlands antisemittiske epidemi, ellers vil den spre seg utover hele kontinentet."Paris, 15. juni 2010 I et brev til EU's utenriksminister baronesse Ashton of Upholland skriver direktøren for Simon Wiesenthal-senteret at "grunnet det politiske vakumet etter ...
Les mer...
Anti-jødiske Norge
Nesten halvparten av det norske folk vil boikotte Israel, og mener utenriksminister Jonas Gahr Støre har reagert for mildt etter Israels voldsbruk. Vg hadde en opplysende artikkel om dette i juni. Den dundrende overskriften sier sitt: Mange nordmenn vil ha Israel-boikott ...og ...
Les mer...
Den egyptiske TV-kanalen Al-Rahma, som allerede er stengt i Frankrike på grunn av sterkt antisemittisk innhold, vurderes nå også stengt i Norge, melder NTB. Kulturminister Anniken Huitfeldt vil funne ut om signalene fra kanalen fremdeles kan tas ned i Norge, ...
Les mer...
Sommeren er en vanskelig tid å blogge på, og ikke minst når været er så bra som det har vært nå. At det samtidig skjer interessante ting i Midtøsten, er en vanskelig kombinasjon, men det er enkelte valg man må ...
Les mer...
Jødehatet øker i Europa
Ifølge en rapport har antallet antisemittiske angrep etter Israels angrep på Gaza i 2009 økt i hele verden, mest i Storbritannia og Frankrike. En undersøkelse som Tel Avivs universitet har offentliggjort viser en sterk økning i angrep og vold som følge av jødehat. ...
Les mer...
Truselen fra Islam er lite påaktet i norge. Forsøk på å bringe temaet på dagsordenen mislykkes stadig av den enkle grunn at media og andre er for lite informert, for lite interessert, og for lite våken. I tillegg har man ofte ...
Les mer...
Lévy: Jøder er under dobbelt angrep
Jøder i diasporaen og i Israel er under dobbelt angrep, sa den anerkjente og fremstående intellektuelle Bernard-Henri Lévy. Lévy er fransk-jødisk filosof og forfatter, og talte tirsdag kveld på en konferanse om det jødiske folks fremtid. Konferansen ble arrangert av the ...
Les mer...
Hva er viktige nyheter?
Det er mye som skjer for tida. Vi har tilgang til informasjon som aldri før, og et problem kan være å skille det viktige fra de uvesentlige. Det kan være vanskelig nok for et enkeltmenneske. Tydeligvis også for de profesjonelle ...
Les mer...
Det har blitt ikke bare ubehagelig å være jøde i Europas mest tolerante og kosmopolittiske by, København. Nå har det blitt direkte farlig. Man leser om skyting og overfall på Nørrebro. Vanlige dansker er ikke trygge. Langt mindre jøder. De ...
Les mer...
USA backer opp Israel
Jødehatet øker i Nederland
Anti-jødiske Norge
Muslimsk jødehat
Forsvar for Israel
Jødehatet øker i Europa
Blåøyde Allah-tilbedere
Lévy: Jøder er under dobbelt angrep
Hva er viktige nyheter?
DK: jøder trues på Nørrebro

Relaterte artikler:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>