Siden vi først snakker om…

Jødehatet får folk til å skape assosiasjoner som ikke finnes.

Urix hadde 8. november en reportasje fra grensekontrollen ved Betlehem, hvor NRK fokuserte på køene og lidelsene til palestinerne. Sidsel Wold hadde en dialog med en av palestina-araberne som sto i kø, og vedkommende fortalte at han hadde måttet betale 2000 shekel for å komme inn. Hvem han hadde betalt dette til, om det var en korrupt israeler, eller en korrupt palestiner som fungerer som mellommann og selger arbeidstillatelser til andre arabere, sa Wold imidlertid ingen ting om. Det kunne jo ha en viss relevans for saken.

Man må ha ovenstående i bakhodet når man leser Jørgen Lohnes kommentar i A-magasinet i dag. Lohne skriver om den totalt fraværende køkulturen i Midtøsten. Saken omhandler konkret en køsituasjon i Basra i Sør-Irak, og Lohne beskriver hvordan en frue med sko med høye hæler, og kledd i silke, frimodig tripper forbi alle som har ventet lenge på å bli betjent, og uffer seg også litt over en annen nordmanns uflaks, han sto i kø helt til han kom til skranken. Da fikk han beskjed å stille seg i en annen kø, – det var feil skranke.

Køkulturen er ikke godt utviklet i arabiske land. Det er hovedpoenget i Lohnes lille artikkel. Så lurte vi litt på hva denne lille småsure betraktningen kunne ha å gjøre i Aftenpostens ukentlige lesebilag. Han forteller at han ble kraftig irritert av denne damen tidlig på morrakvisten der i Basra. Lohne måtte gjennom hele fem sikkerhetskontroller.

Helt til vi så slutten på artikkelen. Aha…. Der kom selve poenget. Lohne sier ikke at det er Israels skyld at mennesker dessverre må gjennom utallige sikkerhetskontroller verden over når de skal fly. Også før frokost, med tilhørende lavt blodsukkernivå. For alle vet at det ikke akkurat er jødiske flykapringer som er årsaken. Lohne sier heller ikke at det er Israel som er skyld i at køkulturen i Midtøsten er dårlig, i dette tilfellet i Irak. Egentlig sier han ikke at det er noen sammenheng i det hele tatt.

Hvorfor kommer Lohne så med sin så bort i natten malplasserte sluttkommentar? Man må kunne anta at denne er årsaken til at Aftenposten finner det interessant å bringe den sure kommentaren ut til Det norske folk. Jeg finner ikke så mange andre grunner. Poenget mangler liksom, før man kommer til sluttsatsen:

Samtidig må jeg innrømme at hennes frekkhet ga meg en nyttig påminnelse om hvordan jeg selv må fremstå i lignende situasjoner. Jeg kommer kanskje til å huske damen neste gang jeg på grensen mellom Jordan og Israel cruiser forbi den lange køen av palestinere som ikke har råd til å betale for grensestasjonens VIP-service.

Aha enda en gang. Lohne er på parti med Sidsel Wold. Tilfeldigheter gjorde at jeg husket den lille reportasjen hennes. Så her er selve poenget. Selve moralen i Aftenpostens helsides småsure kommentar om den forferdelige kø-kulturen på flyplassen i Basra i Irak, og beretningen om de fem sikkerhetskontrollene som ble spesielt vanskelig på grunn av hans sikkert lave sukkernivå tidlig om morgenen er historien om korrupsjon ved overgangen ved Betlehem. En helt naturlig slutning å trekke. Alle forstår jo den innlysende sammenhengen, selv om det slett ikke på noen måte fremgår hvem som var korrupt, egentlig. Man får åpenbaringer i den retning hjertet banker. Og hva hjertet er fullt av, taler munnen.

Det spiller ingen rolle hvem som var korrupt. For jødene står jo som kjent bak 9/11, det økonomiske krakket i 30-årene, de har kontroll på verdensøkonomien og egentlig det meste som skjer i verden. De var nok sikkert også skyld i Svartedauden og Spanskesyken.

Siden vi først snakker om køkultur i Midtøsten.

A-magasinet: Flyplass full av snikere. Av Jørgen Lohne, Aftenpostens korrespondent i Midtøsten. 

Relaterte innlegg
Sommeren er en vanskelig tid å blogge på, og ikke minst når været er så bra som det har vært nå. At det samtidig skjer interessante ting i Midtøsten, er en vanskelig kombinasjon, men det er enkelte valg man må ...
Les mer...
Hva er viktige nyheter?
Det er mye som skjer for tida. Vi har tilgang til informasjon som aldri før, og et problem kan være å skille det viktige fra de uvesentlige. Det kan være vanskelig nok for et enkeltmenneske. Tydeligvis også for de profesjonelle ...
Les mer...
Dommer mot bødler opprettholdt
Dommene for de 16 som var involvert i kidnapping, tortur og mord på den unge jøden Ilan Halimi i Frankrike i 2006, ble alle opprettholdt av dommeren etter at flere av dem hadde anket sine dommer på opptil 18 år. ...
Les mer...
Eva Kristin Hansen (AP) i saken om statsminister Jens Stoltenberg burde be Israel om unnskyldning, fordi granskning har vist at en del av aksjonistene på båtene som ønsket å bryte Gaza-blokaden, hadde planlagt voldelige sammenstøt, og skylden for volden derfor ligger ...
Les mer...
Det har blitt ikke bare ubehagelig å være jøde i Europas mest tolerante og kosmopolittiske by, København. Nå har det blitt direkte farlig. Man leser om skyting og overfall på Nørrebro. Vanlige dansker er ikke trygge. Langt mindre jøder. De ...
Les mer...
Støtter du en boikott av Israel? Sympatiserer du med SV som forarges av at israelske produkter overhodet finnes på markedet i vestlige land? Vel, du kan jo starte din egen lille boikott. Men se denne lille, herlige snutten, og tenk en gang til.
Les mer...
Vesten vil tape hvis de hjelper Israel
  Mahmoud Zahar, en av toppene i Hamas, advarer nå Vesten om at dersom de hjelper Israel "ved å ta konflikten til utlandet." Hamas vil "konfrontere" dem som bistår. Han sikter til den antatte Mossad-aksjonen i Dubai, hvor en annen av ...
Les mer...
"Jødehatet kom tidligere fra ytre høyre, nå er det innvandrerne fra Midtøsten som står for antisemittismen. Og det sprer seg til andre grupper av innvandrere." Dette er dagens virkelighet i Malmø. Norske medier har som policy ikke å bringe stoff om ...
Les mer...
En jøde ble brutalt stukket ned i den franske byen Strasbourg natt til lørdag. 42-åringen ble angrepet av to menn og slått i bakhodet med en metallstang, og stukket i brystet av den andre. Myndighetene har fått tak i de to ...
Les mer...
Ungarn:I Ungarn vant høyresiden søndagens valg, og med ca 53% til den moderate høyresiden, og nærmere 17% til ekstreme høyrekrefter, som også er beryktet for sine antisemittiske holdninger, er det grunn til uro for Europas jøder.Jødiske grupper i Europa har anklaget ...
Les mer...
Forsvar for Israel
Hva er viktige nyheter?
Dommer mot bødler opprettholdt
Dagens argument
DK: jøder trues på Nørrebro
Boikotte Israel?
Vesten vil tape hvis de hjelper Israel
Jødehat i Malmø
Jøde med kippah knivstukket i Strasbourg
Økende antisemittisme i Europa

Relaterte artikler:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>